Virus gepland om 3 februari toe te slaan

Een gevaarlijke e-mail worm verwijdert iedere 3e van de maand data van geïnfecteerde machines. Het laboratorium van Kaspersky waarschuwt gebruikers tegen Email-Worm.Win32.Nyxem.e, een potentiële dreiging. Dit kwaadaardige programma verspreidt zich via Internet in de vorm van een bijlage in besmette berichten of in de vorm van een bestand dat op openbare netwerken wordt aangetroffen. Er wordt verwacht dat wereldwijd meer dan honderdduizenden computers geïnfecteerd zijn, en de verwachting is dat dit aantal zeker zal toenemen.

De worm Nyxem.e staat gepland om op de derde van iedere maand data te verwijderen van de geïnfecteerde computers. De worm maakt gebruik van de systeemklok in de computer en zal 30 minuten na de derde van de maand, als de computer is opgestart, beginnen met het verwijderden van data. Deze data worden verwijderd uit de map 'common files' en vervangen door nietszeggende symbolen.

"Drie februari zou wel eens een lastige dag kunnen gaan worden voor onbeschermde gebruikers", aldus Eugene Kaspersky, hoofd van het anti-virus laboratorium.

Email-Worm.Win32.Nyxem.e is toegevoegd aan de anti-virus update database van Kaspersky Lab. Voor uitgebreide informatie over de Nyxem.e worm verwijzen wij u naar de Kaspersky Virus Enxeclopedia op viruslist.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here