CD&V Aalst wilt verder besturen ‘als het op mensenmaat’ is.

Aalst. (redactie) Voor CD&V Aalst moet politiek vertrekken vanuit de mensen. Het Aalsterse oranjelegioen wil dan ook inzetten op àlle Aalstenaars.  “We gaan voor een stad op mensenmaat. Een stad zonder nieuwe belastingen” verklaarden Ilse Uyttersprot en Eddy Couckuyt op een persconferentie op het schoon verdiep van het stadhuis. Met zicht op de Pupillen. Niet toevallig. CD&V blijft dromen van een administratief centrum in de oude legerkazerne.

Het 34 pagina’s tellende programma kreeg de titel “Aalst menselijker, veiliger en gezelliger”. In 21 hoofdstukken wordt de hele Aalsterse samenleving belicht, het ene al intensiever dan het andere. Voor elk wat wils, zoals het een volkspartij betaamt.

Het hele programma in dit artikel belichten, leidt ons te ver. Maar Belg.be komt er thematisch nog op terug. Zo kunt u vergelijken wat de verschillende partijen denken over bepaalde thema’s.

De financiën, de mobiliteit, de wijkgerichte werking, een adekwaat sociaal beleid, de veiligheid en een gezellige stad, zijn enkele van de prioriteiten. We lichten er graag investeren in een haalbare en betaalbare infrastructuur uit.  De Pupillen ziet CD&V nog steeds als het Nieuw Administratief Centrum. En mogelijks ook als thuishaven voor de bibliotheek en een nieuw cultuur- en kunstcentrum. Zelfs de Academies ziet CD&V er gevestigd.

“Voor CD&V dient er bij het begin van volgend bestuur snel werk gemaakt te worden om aan dit centrum en haar gebouwen een Belgische en Europese uitstraling te geven. De beste garantie krijg je door een topontwerper aan te stellen.” stelde burgemeester Ilse Uyttersprot.

In tegenstelling tot de concurrenten, bij de christen-democraten wel een groot luik cultuur.  Gebouwen die in de jaren ’50-’70 vorige eeuw zijn gebouwd, moeten worden opgenomen in een ‘Inventaris Bouwkundig Erfgoed.’ Aalst krijgt met de CD&V op cultuur een erkend officieel museum. Carnaval dient opnieuw op maat van de Aalstenaars gebracht worden. Er staan niet toevallig veel carnavalisten op de oranjelijst. De Losse Groepen mogen met de CD&V gerust zijn. Ze zullen niet uit de stoet verdwijnen. “Het peper en zout in de stoet is een succewrecept”, klinkt het.

De sociale visie in de lijn van Chris Borms, Eddy Coukuyt en nieuwkomer Lien Gees, gaat de problemen van de toekomst niet uit de weg. Zo moet het OCMW de komende jaren naast haar wettelijke taken massaal inzetten op generatiekansarmoede. “Het is bel menswaardiger om mensen te leren hoe ze vis kunnen vangen om in leven te blijven dan hen blijvend afhankelijk te maken van gekregen vissen” vertelde OCMW-fractievoorzitter Chris Borms.

In de marge van de persconferentie vernamen we dat de burgemeester hoopt dat het Torenverhaal achter de rug is. “Het gaat nu om de inhoud van het beleid”. “We blijven mensen, ook bij de CD&V” stelde Chris Borms. In het Pieter Couckekabinet op het schoon verdiep van ’t Landhuis is men zo goed als zeker dat het hele Torenfilmverhaal geen toeval is. Ze zijn overtuigd dat de loge achter het hele opzet zit. En toch zal er na 14 oktober een coalitie moeten komen….

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here