Vlaams Belang Aalst bereidt nederlaag voor.

Aalst. (redactie) Als Vlaams Belang in Aalst 7 van de 10 zetels van 2006 overhoudt, zijn ze tevreden. Ze gaan er dus vanuit dat Mia De De Brouwer, Ignace Verhaegen en Karim Van Overmeire, die de transfer naar N-VA maakten, enkel hun eigen zetel meenemen. Dit betekent dat Vlaams Belang op minder stemmen rekent dan in 2006. Zeker rekening houdend dat er 2 zetels bijkomen.

Met 6 zitjes kunnen ze nog leven bij het VB, 5 raadszetels is een nederlaag. Dit verklaarde Michel Van Brempt, lijsttrekker, aan Rutger Lievens van HLN.

Op twee staat Annicq De Neve, medewerkster van nationaal boegbeeld Philippe De Winter. Steve Herman, duwt de lijst op 43.

De jonge rebel Gil De Boeck, werd van de lijst geweerd. Te hard tegen de schenen geschopt of schrik dat hij te populair aan het worden was? Na een ontluizingsperiode zal deze getalenteerde jongeling en gelovige godsdienstleraar wel een plekje vinden in een andere formatie.

Vlaams Belang zet vooral in op de problematiek van klein Aalst. De files en de sociale woningen zijn een doorn in het ook van deze brullende leeuwen. The dute of the opposite is to oppose.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here