NIEUW BUDGETHOSTEL ‘UPPELINK’ OPENT IN GENT DE DEUREN.

Aalst. (redactie) Vanaf volgend weekend brandt er weer licht achter de herkenbare gekleurde raampjes van voormalig restaurant ‘Graaf van Egmond’. Op zaterdag 15 september, tijdens OdeGand, opent het spiksplinternieuwe budgethostel Uppelink er immers zijndeuren. Vanaf diezelfde dag al kunnen bezoekers bij Uppelink terecht voorbetaalbare logies. Wie een nacht in september boekt, krijgt 5 euro korting.

Tot nu toe staat Gent niet echt hoog op de bestemmingslijstjes van backpackers en low budget-reizigers. Oorzaak is het nijpende tekort aan betaalbare logies in de stad. Met de komst van Hostel Uppelink – oud-Brabants dialect voor ‘hoofdkussen’ – komt daar nu verandering in. Het hostel ligt in hartje Gent, op de hoek van de Korenlei en de Sint-Michielsbrug, en is
gevestigd in één van de oudste panden van de stad. In het beschermde gebouw was jarenlang, tot 2008, het restaurant ‘Graaf van Egmond’ gevestigd.

Vijf maanden geleden startten de werkzaamheden om het pand om te bouwen tot een hostel. Uitbaters Seppe Vandeweerdt (29) en Tine Cant (26) huren het pand en bekostigden de renovatie zelf. Alle nutsleidingen zijn vernieuwd, overal werd eiken parket gelegd en modern sanitair geïnstalleerd, alle muren werden geschilderd, er werd een nieuwe brandtrap gebouwd en elke kamer kreeg een deur met badge-toegang. In de kamers werd het authentiek interieurzoveel mogelijk behouden, aangevuld met moderne accenten.

Al deze inspanningen resulteerden in een hostel met 11 kamers voor in totaal 54 personen. De meeste kamers zijn gemeenschappelijk. De kamerverdeling is als volgt: 1 kamer van 10 personen, 1 kamer van 8 personen, 2 kamers van 6, 2 kamers van 5, 2 kamers van 4 en 3 kamers van 2. De kamers van 4 en 2 personen worden verhuurd als kamer (66 tot 120 euro per nacht), in de andere kamers kun je een individueel bed huren vanaf 25 euro per nacht.
Sanitair en sociale ruimte zijn gemeenschappelijk.

Verder biedt Hostel Uppelink internet en wifi, ontbijt, linnengoed, locker op de kamer, een kleine bar voor de gasten, een bemande balie voor in- en uitchecken en toeristische vragen, en natuurlijk een grandioos uitzicht op de bekende torenrij van Gent.

Hostel Uppelink zal in de toekomst ook in zijn geheel te huur zijn voor groepen. Op aanvraagzorgt het hostel dan voor lunchpakketten en warme maaltijden. Omdat Uppelink in september nog proefdraait, krijgen alle gasten die in deze maand boeken een korting van 5 euro per persoon per nacht. Wie in september of oktober in Uppelink logeert, krijgt bovendien een gratis Delirium Tremens aangeboden door Brouwerij Huyghe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here