Nieuwbouw Freinetschool Het Prisma is officieel geopend

Op woensdag 12 september 2012 opent de nieuwbouw van Freinetschool Het Prisma officieel. Het resultaat is een multifunctioneel concept waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. De nieuwbouw is ook volledig aangepast aan de specifieke werking van de school. De school biedt bovendien plaats aan initiatieven uit de buurt.

Middenin een smeltkroes van verschillende culturen in de wijk ‘Nieuw Gent’ groeide Freinetschool Het Prisma van kleuterschool in 2006 naar een basisschool met een uniek en vooruitstrevend onderwijsconcept. In de ‘classe unique’ is diversiteit en heterogeniteit het vertrekpunt: kinderen van verschillende leeftijden worden bewust ondergebracht in een leefgroep.

De Stad Gent investeerde in deze nieuwbouw. Het is een prachtig concept met heel wat ruimte, waardoor de school nu weer kan groeien. Aan deze realisatie hangt een prijskaartje van iets meer dan 2,1 miljoen euro. Architect Bart Tryhou, aannemer nv Vandenbussche en de verschillende onderaannemers en de projectbegeleiders van Facility Management tekenden voor de opvolging en mooie realisatie van dit project.

De buitenruimte krijgt een moestuin, dierenhoekje en zentuin. De enthousiaste MOS-groep ondersteunt de school daarbij. Er is ook voldoende speelruimte voor sport en spel, klein en groot vinden er hun eigen plekje. De nieuwe turnzaal, de moderne refter, snoezelruimte en atelierruimtes dragen bij tot een goede samenwerking tussen de school en de buurt.

Ook het STIBO (Stedelijk Initiatief voor Buitenschoolse Opvang) krijgt een grote spiksplinternieuwe ruimte badend in het licht. Het STIBO is open van 7 tot 18 uur en biedt een ideale opvang voor kinderen van mensen die in de buurt werken.

De goed georganiseerde ruimtes dragen bij tot het realiseren van de Freinetwerking, waarbij de school de kinderen wil opvoeden tot wereldburgers met een open, creatieve levensvisie. Freinetschool Het Prisma is voor iedereen een aangename ontmoetingsplaats. De aanpassingen, zoals de installatie van een lift en de brede gangen, maken de school voor iedereen toegankelijk, ook voor ouderen en personen met een beperking.

De nieuwbouw zorgt samen met het pedagogisch project van de school voor een positieve uitstraling en vormt een meerwaarde voor de buurt. Er staat ook een team van enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten en medewerkers klaar. In het kader van de bredeschoolwerking staat de school open voor allerlei initiatieven uit de buurt.

Informatie: Freinetschool Het Prisma, Sabine De Vogelas, directeur, Steenakker 4, 9000 Gent,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here