Buurtverkenningen Sam Van de Putte smaken naar meer.

Aalst. (redactie) Sam Van de Putte, wijkbewoner Ledebaan/Puiteput Aalst en de nummer 4 op de sp.a lijst in oktober, nodigde zijn buren uit om hun wijk te verkennen. Van de Putte wil hiermee het belang van de wijk in het Aalsterse stadsweefsel onder de aandacht brengen. De twee gegidste wandelingen waren een groot succes. De buren vroegen om meer!

Met de slogan, “De Buurt aan Zet” nodigde Sam Van de Putte uit. Belg.be was er bij. Een eerste wandeling eind augustus liep van de Sint Jozefskerk, via de konker op de Dendermondsesteenweg, de Vilain XIIII-straat en de Puiteput naar de Meuleschettekapel. In een twee uur durende wandeling stond de gids stil bij het ontstaan van de Sint Jozefsparochie, de rol van de Ledebaan en de heerlijkheid Meuleschette in het stadsweefsel. Elke humanist die een straat kreeg, werd vakkundig belicht.

Een tweede wandeling deze week, liep van het Koningin Astridpark, langs het Ezelspleintje en het Kasteel Terlinden naar Roklijf. Opnieuw hingen de aanwezigen aan de lippen van de gids. We ontdekten o.m. dat er een grote en kleine Verdoemenis is in Aalst. Dat de Sinte Annalaan na WO II enkele jaren de Stalinlaan heette, was voor velen nieuw en verrassend. Dat de barrakken van Mijlbeek eerst in de buurt van de Volksplaats stonden en er de naam Houten Dorp aan gaven, wisten velen niet.

Sam Van de Putte vindt de wijk en de buurt belangrijk.Uw buurt is een slagader van de stad. Elke buurt heeft een eigen ziel, elk met een eigen smaak. Soms zoet, soms zout, ook wel eens bitter. Samen vormen en kleuren ze Aalst tot ‘Ons ienig Oilsjt’. Elke buurt heeft nood aan een aanpak op maat met meer betrokkenheid van haar bewoners. Samen nadenken over hoe uw buurt beter wordt.” aldus een gedreven socialist.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here