14/10.Nieuwkomers…. Lien Gees bij CD&V

Aalst. (redactie/mas) Op de lijst van CD&V in Aalst staat een straffe madam. Lien Gees (25) uit Aalst. Ze doet voor het eerst mee aan een verkiezing en komt meteen binnen op de zesde plaats van de CD&V-lijst. Politiek zit de familie in het bloed. Haar grootmoeder Chris Lievens-Borms, lijstduwer van CD&V bij de komende verkiezingen, was gemeenteraadslid en schepen in Aalst. Vandaag speelt ze de eerste CD&V-viool in het OCMW. Lien haar grootvader, Hilaire Lievens, was jaren één van de vaste ACV-waarden in Aalst en tot op vandaag speelt hij zijn rol binnen het ACW. En als kers op de taart schrijft de partner van Lien en de papa van haar zoontje Lou over de politiek in Het Laatste Nieuws.

“Ik heb zin in de toekomst”, zegt de 25-jarige Lien. Ze heeft met haar bekommernis voor de jeugd en het verenigingsleven in Aalst én haar inzet als voorzitster van de Aalsterse jeugdraad bij de partij blijkbaar een gevoelige snaar geraakt. “Ik vind dat we onze verenigingen moeten koesteren, ondersteunen en inspraak bieden. Aalst telt honderden verenigingen. Een vereniging zorgt ervoor dat je je ergens ‘thuis’ voelt. Van jeugdbeweging, over buurtcomité en sportclub tot carnavalsgroep. Zij vormen de basis van een levendige, verdraagzame en sociale stad waar elke Aalstenaar zich thuis voelt”. Aan het uitleggen is het niet gelegen.

Lien Gees studeerde pedagogiek aan de unief van Gent en werkt als coördinator van twee buurtgerichte kinderopvanginitiatieven van de stad Aalst. Ze was als volgelinge van Baden Powell voorzitster van de jeugdraad. Haar paraatheid leerde ze bij de oudste scoutgroep van de stad, Sint-Kristoffel op de binnenkoer van de Capucienen.

Zij kijkt op naar de grote Aalstenaars die altijd positieve energie aan de mensen hebben gegeven. Van Daens over Louis Paul Boon tot Kamiel Sergant, ze waren allemaal ‘mens tussen de mensen’, en dat inspireert.

Met haar zesde plaats heeft Lien Geens daadwerkelijk kans om in de gemeenteraad te komen. Is het niet rechtstreeks, dan waarschijnlijk onrechtreeks als opvolger voor OCMW-raadsleden. Maar gezien de ACW-stamboom van Lien Gees en de publieke functie van haar partner, is de kans groot dat ze rechtstreeks in de gemeenteraad komt.

Aan haar charme zal het niet liggen. Lien weet waar ze voor staat en is een innemende ‘straffe madame’. Een christendemocrate die honderd procent de steun krijgt van haar leraar zedenleer. De tijd van de oude zuilen is in 2012 helemaal voorbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here