Lede wenst geen goedkopere energie voor inwoners

Groen Lede wil via dit persbericht de bewoners van Lede oproepen met hun recentste energiefactuur naar het gemeentehuis te komen op woensdag 19 september tussen 15u en 20u. Een lage energiefactuur is interessant voor alle inwoners van Lede, maar voor kwetsbare gezinnen een noodzaak om te overleven.

Groen Lede reageert vol onbegrip op de onwil van het gemeentebestuur om de bewoners te helpen om hun energiefactuur te laten dalen. Op woensdag 19 september stuurt het ministerie van Economie ambtenaren naar Lede. Die berekenen gratis voor elke Ledenaar die dit wenst welke energieleverancier voor hen het voordeligst is. De gemeente ziet er de noodzaak niet van in de Ledenaars hierover te informeren.

Op basis van die informatie kan de Ledenaar immers beslissen eventueel over te stappen naar een andere leverancier en zo een aanzienlijk bedrag per maand te besparen. Groen steunt dit initiatief en begrijpt niet waarom de gemeente de bewoners daarover niet wenst te informeren. Nochtans weegt de energierekening voor vele gezinnen zwaar door op het gezinsbudget. Een goedkopere energierekening en energie-efficiëntie zijn maar één van de vele kernpunten van het Groen programma. Groen Lede is dan ook bijzonder ontgoochelt in het huidige gemeentebestuur die op de vlak geen enkele inspanning wenst te doen.

Groen OCMW-raadslid Noël Cromphout bracht dit item al verschillende keren op de agenda. Zonder reactie. Ook aan zijn vraag om Ledenaars te informeren over de mogelijkheid tot (goedkopere) groepsaankoop via onder meer de provincie Antwerpen werd geen gevolg gegeven.

Meer info over dit initiatief op http://economie.fgov.be

Jo Maebe

Groen Lede

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here