Cambio autodelen van start in Aalst

Aalst heeft vandaag het startschot gegeven voor de lancering van cambio autodelen. Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij op verschillende plaatsen in de stad dag en nacht auto’s klaar staan voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven). Bewoners die niet elke dag gebruik maken van de wagen kunnen in Aalst een auto uitlenen via het autodeelsysteem Cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of dvd’s, maar voor auto’s. Wie bij Cambio aangesloten is kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Een Cambiogebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt. Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, …) hoeft men zich niks aan te trekken, Cambio zorgt voor alles. Kortom : ideaal voor wie weinig rijdt … of als alternatief voor de vaak minder gebruikte 2de wagen in een gezin.

Wie in Aalst wil autodelen, kan terecht op 2 afhaalpunten in de stad, met name aan de Graanmarkt en op het Esplanadeplein. Er wordt gestart met 3 wagens, maar met als doel dit aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. De stad ondersteunt deze dienst door het ter beschikking stellen en inrichten van de standplaatsen. Het initiatief verlaagt immers de parkeerdruk in de stad (één cambio-wagen vervangt immers minstens 8-12 particuliere wagens in de buurt) en draagt mee een steentje bij tot een schoner milieu. Bovendien helpt de stad mee dit project te communiceren naar de inwoners toe en zal zij zelf van dit systeem gebruik maken voor een deel van haar dienstverplaatsingen. Ook het Vlaams Gewest draagt een steentje bij opdat autodelen beschikbaar zou zijn in alle Vlaamse centrumsteden.

Hoe werkt Cambio autodelen?
Wie aansluit bij Cambio krijgt een cambio-kaart: een chipkaart met een persoonlijke PIN-code. Deze cambio-kaart geeft toegang tot alle cambio-auto’s in heel België. De klant reserveert de auto van zijn/haar keuze waar hij/zij dat wenst. Reserveren kan dag en nacht, zowel telefonisch als via internet. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week.

Instapkorting
Inwoners van Aalst die aansluiten bij cambio en dit doen voor eind oktober 2012 kunnen genieten van een korting op de instapkosten van 15 euro : waar de instapkosten normaal 35 euro bedragen, betalen deze snelle beslissers slechts 20 euro.

Meer informatie
Voor meer informatie over Cambio autodelen kan men terecht bij cambio op nummer 070 222 292 of op www.cambio.be.
Inwoners van Aalst kunnen ook langskomen op een infomoment in het cultureel centrum De Werf op woensdag 26 september (20 uur) – deelname gratis en vrijblijvend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here