PodiumKunstenFestival in Gentse Capitole

De vroegere Academie Omer Van Puyvelde maakt als school voor Deeltijds Kunstonderwijs deel uit van het Stedelijk Onderwijs Gent en profileert zich sinds 1 september als 'Academie voor Podiumkunsten'. In het kader van deze vernieuwing organiseert de Academie het PodiumKunstenFestival. Dit vindt plaats van vrijdag 10 tot zondag 12 februari in de Gentse Capitole. Het PodiumKunstenFestival bestaat uit drie totaal verschillende producties. Alle disciplines komen er aan bod, zowel muziek, theater, woord als dans, naast het symfonisch orkest en de afdeling jazz en lichte muziek.

Op vrijdag 10 februari wordt de musical 'Chapeau Romain' opgevoerd. Dit is een grappige Gentse musical in samenwerking met Het Poppenpaleis en is een eerbetoon aan de Gentenaar van de Eeuw, Romain De Coninck. Het is een uniek spektakel voor jong en oud, met diverse soorten poppen in typisch Gentse decors, originele kostuums, tijdloze humor en de grote Gentse actrice Yvonne Delcour. Het ensemble Alain Provist onder leiding van Rudy Reunes zorgt voor de muzikale omlijsting. Verschillende theaterdisciplines wisselen elkaar af met een mix van toneel, sketches en musical.

Op zaterdag 11 februari staat 'Tintelingen' op het programma, een uniek multidisciplinair project door ruim 400 leerlingen van 6 tot 12 jaar uit alle studierichtingen. Het wordt een 'tintelend' spektakel vol ritme, zang, muziek, dans en woord, gepresenteerd door Marleen Vermeir en Nicootje (de Popkoning).

Zondag 12 februari is het de beurt aan 'From Past to Present', een muzikale reis door een aantal eeuwen muziek. The Symfuny, het groot symfonisch orkest van de Academie voor Podiumkunsten onder leiding van Rudy Reunes, staat centraal in dit muzikaal avontuur en wordt omringd door solisten en het koor van de Academie. Er is een zeer breed aanbod: van Vivaldi tot Gershwin, van 'symfonisch pur sang' tot 'big band with strings'. Alles wordt gebracht met energie en enthousiasme, stijl en muzikaliteit.

PodiumKunstenFestival op:
Vrijdag 10 februari om 20 uur: musical 'Chapeau Romain', prijs: 17 euro
Zaterdag 11 februari om 19 uur: multidisciplinair project 'Tintelingen', prijs: 7 euro
Zondag 12 februari om 16.30 uur: muzikale reis 'From Past to Present', prijs: 7 euro
In de Capitole, Graaf van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent.

Kaarten enkel op reservatie in de Tweebruggenstraat 59 te Gent of op 09/230.38.83.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here