Het ASZ doet mee aan de Dag tegen Kanker 2012

Het ASZ doet mee aan de Dag tegen Kanker 2012.

Op 13 september ’12 organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker zijn 13de ‘Dag tegen Kanker’. Naar jaarlijkse gewoonte doet ook het ASZ mee en dit op zijn drie campussen. In Aalst maken we er de “Week tegen Kanker” van .

De Dag tegen Kanker is een dag van solidariteit met kankerpatiënten. Solidariteit is er liefst het hele jaar door, maar één keer per jaar doen we dat expliciet. Samen met de VLK-vrijwilligers nodigen we alle ziekenhuisbezoekers uit om een geel lintje op te spelden. Dat lintje staat symbool voor verbondenheid en medeleven met alle kankerpatiënten. Kankerpatiënten worden op de Dag tegen Kanker verwend met een hapje en een drankje, een voet- of handmassage, een schoonheidsverzorging, een uurtje relaxatie of een attentie. Maar liefst 105 ziekenhuizen in Vlaanderen nemen deel aan de Dag tegen Kanker.

Campus Aalst (Merestraat 80)

Op de campus Aalst zetten we de hele week een “wensenboom” in de inkomhal van het ziekenhuis. Hier kan iedereen (anoniem) een wens of een boodschap voor iedereen die geconfronteerd wordt met de ziekte, op een kaartje schrijven en in de boom hangen.

Op de dagkliniek waar kankerpatiënten voor behandeling komen, worden de hele week eveneens allerlei activiteiten georganiseerd voor de patiënten zelf. Zo worden er pannenkoekjes gebakken en krijgen de patiënten een kleine attentie.

Op 13 september zelf worden ter hoogte van de wachtzaal van de dagkliniek ook demonstraties gegeven van schoonheidsverzorging, sjaaltjes, handmassage enz..

Op zaterdag 22 september zetten we, net zoals vorig jaar, de borstkliniek in de kijker met o.a. een voordracht over borstreconstructie met lichaamseigen weefsel (door plastisch chirurg dr. Yves Sinove) een modeshow voor de patiënten.

Campus Geraardsbergen (Gasthuisstraat 4)

Op 13 september worden volgende activiteiten gepland:

Uitdelen van gele lintjes
Look good, feel better: workshop verzorging en make-up van 9u tot 12u (inschrijving nodig: 054/43.24.00 of mail martine.desmet@asz.be )
Eten met smaak: kleine hapjes en veel tips van 12u tot 14u (geen inschrijving nodig)
Infosessie “Nieuwe ontwikkelingen binnen de oncologie” (Dr. Van Heddeghem) van 14u tot 15u (geen inschrijving nodig)
Al deze activiteiten gaan door in het dagziekenhuis (4de verdieping)

Campus Wetteren (Wegvoeringstraat 73)

Op campus Wetteren organiseert de niet-chirurgische dagkliniek op 13 september eveneens activiteiten, zoals het uitdelen van lintjes, een wensenboom (zoals in Aalst), attenties en pannenkoekenbak voor de oncologische patiënten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here