Bart De Wever noemt migratieboek Francken en Smeyers ontluisterend

Bart De Wever noemt migratieboek Francken en Smeyers ontluisterend en pleit voor actieve migratie

“Een verblijfstitel verwerven in België is zoals een lot van de loterij, alleen: je wint het makkelijk.” Zo beschreef Bart De Wever, voorzitter van de N-VA, de inhoud van het boek ‘België. Land zonder grens’ van Theo Francken en Sarah Smeyers, Kamerleden van de N-VA. “De gelukszoekers kunnen we niks verwijten, alleen: er is geen draagvlak meer in onze samenleving voor een open migratiebeleid. Daarom pleit ik voor actieve migratie. Maar in PS-land is dit helaas onbespreekbaar”, zei De Wever.

In hun boek leggen Francken en Smeyers de vinger op de wonde van het falende migratiebeleid: hoe is het ooit zover kunnen komen? Waar liggen de grootste uitdagingen? En vooral, hoe kunnen we de ommekeer inzetten?

Theo Francken: “Migratie is een onderdeel van onze maatschappij en zal dat gelukkig ook blijven. Het zou een verrijking moeten zijn, maar helaas is dit vooral in België niet het geval. Het beleid faalt. Het is een pure loterij geworden. Op zowat alle punten scoren we slechter dan het Europees gemiddelde. We moeten dan ook dringend de ommeslag maken. N-VA biedt alternatieven voor een coherent en correct migratiebeleid dat garant staat voor een eerlijke aanpak.”

Sarah Smeyers: “Migratie moet opnieuw een positief verhaal worden… Een duidelijk en sluitend beleid is wat we nodig hebben. Nu wordt met de voeten gespeeld van vreemdelingen, ze worden in de illegaliteit geduwd, gezinnen met kinderen worden naar hier gelokt om vervolgens aan hun lot te worden overgelaten. Eerste uitdaging voor staatssecretaris De Block? De regularisatie van criminelen stopzetten en eindelijk alles inzetten op een terugnameakkoord met Algerije en Marokko.”

België. Land zonder grens van Theo Francken en Sarah Smeyers is een uitgave van Davidsfonds Uitgeverij. ISBN 978-90-5826-913-3.
Voor meer informatie over het boek: www.landzondergrens.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here