Loop een stuk van de Ronde van Vlaanderen

Op 29 en 30 september organiseren de Sporters voor Artsen Zonder Grenzen in samenwerking met Sport-Up ‘De Ronde: 240 km run’. Het is een loopevenement van 240 km ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. De opbrengst gaat dan ook integraal naar Artsen Zonder Grenzen, voor haar projecten in Zuid-Sudan, waar moment een ernstige humanitaire crisis heerst.

De officiële start en aankomst van het evenement liggen in Gent. Maar ‘De Ronde: 240 km run’ is geen wedstrijd: de deelnemers kunnen starten en stoppen op elk moment naar keuze, op knooppunten die hiervoor om de 5 à 10 km worden ingericht.

Het traject van ‘De Ronde: 240 km run’ loopt deels langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen voor eliterenners en andere wielerklassiekers en passeert langs de Tiegemberg, de Oude Kwaremont, de Rekelberg, de Berendries en de Muur van Geraardsbergen. Daan Hugaert, bekend van de Eén-programma’s Thuis en Witse, en Veerle Dejaeghere, Belgisch loopkampioene, zullen als peter en meter een deel van het traject meelopen.

“De Sporters organiseren al twintig jaar sportevenementen ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. We hebben in totaal al 1.100.000 euro ingezameld. Voor onze twintigste verjaardag willen we een speciale inspanning leveren. We hopen dat de mensen massaal zullen deelnemen aan de Ronde”, zegt Georges De Smul, voorzitter van de Sporters voor Artsen Zonder Grenzen.

“Het is dankzij dit soort evenementen dat Artsen Zonder Grenzen privégeld krijgt dat hen toelaat in meer dan zestig landen mensen in nood te helpen, ook in conflictgebieden. We zijn de Sporters daar heel dankbaar voor”, zegt Meinie Nicolai, voorzitster van Artsen Zonder Grenzen.

De actie wordt gesteund door de Sportdienst van de stad Gent en door de Provincie Oost-Vlaanderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here