Aalst – Solva moet werken aan bereikbaarheid Evenementenhal

Ann Delbeke

Intercommunale Solva heeft een milieuvergunning aangevraagd om een evenementenhal te realiseren op de site van de vroegere houtfabriek Coplac in de industriezone in Erembodegem, met de bedoeling om er beurzen en evenementen te organiseren. “In onze stad is de nood aan een evenementenhal al jaren een nijpend probleem. Het is dus een goede zaak dat Solva hierin een initiatief neemt” zegt sp.a gemeenteraadslid Sam Van de Putte.

De initiatiefnemers schermen met de goede bereikbaarheid. Er is een goede busverbinding en er is parkeergelegenheid. “Ik vrees dat de aanvragers van de vergunning vooral met de auto rijden en nog geen reisinfo op de website van De Lijn hebben opgezocht” reageert Sam.

Overdag zijn er inderdaad goede busverbindingen tussen het station van Aalst en de site van de Coplac. ’s Avonds vertrekt de laatste bus richting Aalst echter al om 19u00. De busreiziger zal dus niet op een openingsreceptie van een beurs moeten rekenen. In het weekend zal het feest nog niet begonnen zijn wanneer je om 22u08 de laatste bus moet halen.

“Hopelijk wil Solva niet dat iedereen met de auto komt. Daarom zal ik binnen het regionaal adviescomité van de intercommunale vragen om verder na te denken over mogelijke alternatieven” zegt Van de Putte. “Zo moet het mogelijk zijn om zoals andere steden afspraken te maken met De Lijn wanneer er belangrijke evenementen plaatsvinden of om afspraken te maken met de Aalsterse taxibedrijven waardoor gebruikers van het openbaar vervoer bijvoorbeeld aan een verminderd tarief terug in Aalst kunnen geraken” vindt Sam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here