Marleen Temmerman en Kalifa Diaby over diversiteit, gezondheid en onderwijs

Aanstaande vrijdag gaan Kalifa Diaby [nieuwe Belg en trajectbegeleider in Gent] en Marleen Temmerman (senator voor sp.a, hoogleraar UGent en hoofd van de Vrouwenkliniek van het UZ Gent), in gesprek met elkaar over thema’s die hen binden: diversiteit, gezondheid en onderwijs. Beiden zijn immers kandidaat op de sp.a-provincieraadslijst in Gent.

Marleen Temmerman staat al jaren op de barricades voor vrouwenrechten en profileerde zich in de Senaat op thema’s als gezondheid en ontwikkelingssamenwerking. Haar inzet voor het ‘empowerment’ van mensen uit het zuiden en voor een verdraagzame en diverse samenleving in Vlaanderen is bekend.

Als Afrikaanse Gentenaar is Kalifa Diaby ook nauw betrokken bij deze thema’s. In zijn job begeleidt Kalifa nieuwkomers die willen doorstromen naar de Universiteit en Hogeschool en hij is ook zeer actief in het verenigingsleven in Gent. Zowel beroepshalve als in zijn vrije tijd zet hij zich dus in om nieuwe Vlamingen hun weg te leren vinden in onze maatschappij. Opvoeding, onderwijs en opleiding staan centraal in Kalifa’s politieke campagne, vooral als middel om het samenleven in diversiteit te bevorderen.

De interesses en visies van Kalifa en Marleen vertonen verschillende raakvlakken. Genoeg stof dus voor een boeiend gesprek.

John Vandaele modereert, schepen van Welzijn en Gezondheid van de Stad Gent, Guy Reynebeau, leidt in.

Gespreksavond met Marleen Temmerman en Kalifa Diaby over diversiteit, gezondheid en onderwijs.
Vrijdag 7 september 2012 – 19.30 uur – Zebrastraat 32 – 9000 Gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here