Kunst in de vitrine

Deze week toont de vitrinetentoonstelling aan de Kalandeberg werk van de jonge kunstenaar Wim Wauman, Meester in de Audiovisuele Kunst, optie Fotografie en postgraduaat Beeldende Kunst. Zijn belangrijkste project Pieces of Paradise omvat een omvangrijke reeks foto's die hij maakte in verschillende werelddelen. Hij toont en idealiseert de dieren, rariteiten en cliché's die hij tegenkwam terwijl hij de verschillende landschappen doorkruiste.

Hij koppelt in zijn werk een kritische houding tegenover het medium fotografie en het gebruik van cliché-beelden van dieren en landschappen aan een gezonde dosis humor. Een groot deel van deze foto's wordt cirkelvormig gepresenteerd, en lijken daarom wel iconen. Een tweede reeks bestaat uit digitaal gespiegelde landschappen of figuren. Het project omvat ook foto's waarbij het formaat van de originele opname behouden is.

Wim Wauman heeft geen documentaire bedoelingen: zijn foto's zijn vooral alibi's om te spelen met kleuren en vormen en sfeer te scheppen, hij grossiert in decoratieve motieven, exotische mystiek en romantische idealiseringen. Plaats: Tijdelijke Kunst-Zone, Kalandeberg 7 te 9000 Gent.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/wimw.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here