Gospodi opnieuw te beluisteren in zijn thuisbasis Aalst

Pieter Stevens, Frederik Meireson, Michael Wittoek en Wenceslaus Mertens in het Flanders House, New York

Pieter Stevens, Frederik Meireson, Michael Wittoek en Wenceslaus Mertens in het Flanders House, New York
‘MUZIEK VAN DE STILTE’ BLIJFT INSPIREREN – Gospodi zingt in orthodoxe parochie te Aalst

Het vocaal ensemble Gospodi is net terug van een succesvolle concertreis in de Verenigde Staten. Op het programma stonden concerten in New York en Vermont. “De mensen beginnen ons daar te kennen. Het is al de tweede keer dat we gevraagd worden en er zijn uitstekende contacten gelegd voor een volgende tournee.” vertelt één van de zangers. “In een stad als New York, waar het nóóit stil is, is Gospodi’s ‘ Muziek van de Stilte’ een wonderlijke en beklijvende ervaring.”

Als kwartet, gespecialiseerd in Slavisch-byzantijnse gezangen, is Gospodi al dertig jaar een unicum in België. Hun repertoire bestaat uit psalmen, hymnen en gebeden uit de Slavische wereld. Toch overstijgt Gospodi het strikt kerkelijke, het “orthodoxe”. De tederheid en verstilling die hun gezangen uitstralen laten geen mens onberoerd. Stilte en verdieping zijn de voedingsbodem waar het de hedendaagse mens zo vaak aan ontbreekt.
Ook de filmwereld is dit niet ontgaan. Zo werd Gospodi gevraagd om de soundtrack te leveren voor de langspeelfilm “KID” van de Vlaamse cineaste Fien Troch. Voor het resultaat wordt het uitkijken naar de première van deze film in januari 2013.

Op 22 september is Gospodi opnieuw te beluisteren in zijn thuisbasis Aalst. De Orthodoxe parochie nodigt uit voor een concert in de Begijnhofkerk ter gelegenheid van haar patroonsfeest van de H. Materne. De prachtige achttiende-eeuwse Begijnhofkerk werd voor de Orthodoxe eredienst gedeeltelijk heringericht volgens de byzantijnse traditie en vormt dus de ideale setting voor de mystieke gezangen van Gospodi.

Concert Gospodi: zaterdag 22 september, 20u, Begijnhofkerk Aalst.
Kaarten en info: corfoo.vzw@gmail.com – 0498/ 203 213 (na 18u)
www.gospodi.be – www.parohiaaalst.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here