VTM ondertitelt alle nieuwsuitzendingen

Vanaf maandag 3 september worden alle nieuwsuitzendingen bij VTM voorzien van teletekstondertiteling. Naast de uitzending van 19.00 kan iedereen die dat wenst voortaan ook Het Nieuws van 13.00 en 17.45 volgen met ondersteuning van live-ondertiteling, en dit ook bij extra nieuwsuitzendingen en bij verkiezingsshows. De ondertitels kunnen opgevraagd worden via VTM Text pagina 888.

Als brede familiezender wil VTM zo veel mogelijk Vlamingen bereiken met haar dagelijkse nieuwsuitzendingen. De ondertiteling van Het Nieuws is niet enkel voor de naar schatting 800.000 Vlamingen met gehoorproblemen een pluspunt. De service biedt namelijk ook anderstaligen extra ondersteuning om de Nederlandse taal beter te begrijpen. Bovendien worden de ondertitels vaak geraadpleegd op plaatsen waar veel achtergrondlawaai is, zoals in cafés en fitnesscentra of thuis in de buurt van spelende kinderen.

De live-ondertiteling van Het Nieuws om 19.00 via teletekst trad voor het eerst in werking in september 2007. Exact vijf jaar later gaat VTM alle nieuwsuitzendingen ondertitelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here