Ömer Faruk DEMIRCIOGLU : nummer 3 op de lijst van de N-VA in Gent

Ömer Faruk DEMIRCIOGLU wordt de nieuwe nummer 3 op de Gentse N-VA-lijst. Ömer Faruk is geboren in Gent, is 30 jaar oud, en werkt als sociaal tolk. Tegelijk studeert hij Politieke Wetenschappen. Hij woont in Wondelgem. Ömer Faruk heeft in het Gentse stadsonderwijs lagere school gelopen, maar heeft zijn middelbaar onderwijs in Turkije gevolgd. De rest van zijn opleiding heeft hij gekregen aan de Vrije Universiteit Brussel.

“Ik ben al een tijd lang lid van de N-VA,” zegt Demircioglu. “Ik ben ervan overtuigd dat onze partij een programma heeft dat goed is voor iedereen, ook voor mensen zoals ik, dwz Gentenaars met ‘andere’ roots, in mijn geval Turkse. Het is trouwens goed dat er tussen de vele Turkse Gentenaars de laatste tijd zoveel politiek debat is. Dat wijst op participatie, integratie en diversiteit.”

Ömer Faruk DEMIRCIOGLU is van jongs af aan gebeten door de politiek. “Politiek is interessant én omwille van het debat, én omwille van de oplossingen die de politiek kan leveren. Vooral dat laatste is essentieel, daarover gaat het uiteindelijk.” DEMIRCIOGLU wil, als hij verkozen wordt, de vertegenwoordiger zijn van ALLE Gentenaars, en niet alleen van de Turkse Gentenaars. “Ik heb er absoluut geen moeite mee om de rol te spelen van brugfiguur – ik doe dat ook al in mijn werk – maar ik sta wel voor integratie. We zijn, ondanks onze verschillen in afkomst, allemaal Gentenaars. U zal zien: ik sta op de foto in mijn hemd. Dat is voor Turkse kandidaten nogal ongewoon. Ik weet dat, maar net daarom, ik kies daarvoor. De inhoud is belangrijker dan de vorm.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here