Sp.a Haaltert pakt uit met jongste politieke talent

“ Haaltert moet groener en socialer. Er moet een plaatselijk lokaal dienstencentrum voor ouderen komen en meer aandacht voor de noden van de jeugd.” zegt L. Vonck, die dagelijks met politiek bezig is. De twintiger is vorig jaar verkozen tot nationaal bestuurslid van Animo, de jongerenbeweging van sp.a., en is door sp.a gekozen om een jongerenproject rond lokale verkiezingen te leiden in Oost-Vlaanderen. Met deze ervaring wil ze nu Haaltert verrijken. “ Mensen stemmen vaak op personen, niet op inhoud. Dat vind ik een zeer spijtige zaak, een sympathieke jongere die niet kan uitleggen wat STOP-principe is of weet hoe cultuursubsidies in elkaar zitten, kan weinig doen in een gemeenteraad. Daarom leiden wij in Animo onze jongeren op om met ervaring en kennis het politieke avontuur in te stappen. Zo zie ik in Haaltert een hechte groep sp.a’ers met kennis, ervaring en goesting. ” besluit Lore. Met deze nieuwe start wil sp.a Haaltert de Haaltenaar ervan overtuigen dat het ook anders kan.

De 20-jarige Lore Vonck, plaats 6 op de sp.a lijst, is de jongste politica in Haaltert. Sp.a Haaltert is dan ook van mening dat de Haaltertse politiek dringend aan vernieuwing en verjonging toe is. Samen met Lisa Houtman, 22 jaar, wil de studente ergotherapie een nieuwe, jonge wind blazen in hun dorpspolitiek.

5 REACTIES

    • Beste meneer Beelaert, het verleden is het verleden. Het heden is het heden. Wees gerust, met deze groep, zal zoiets nooit maar dan ook nooit gebeuren. Wat vroeger gebeurd is, is een spijtige en ernstige zaak maar daar heeft de huidige ploeg niets mee te maken. Sp.a Haaltert is vernieuwd en hoopt ook vernieuwend te zijn, niet oude koeien uit de gracht halen. Nog een prettige dag verder, Lore Vonck

    • Ik weet niet van welke partij u bent, maar als u ziet dat ‘Al Capone’ probeert om ‘VLD’ te lynchen en vervolgens een paar anderen al victorie kraaien, dan weten we in welk dorp we zijn.

  1. Inderdaad, het is leuk voor bewoners in een dorp te leven waar de belasting 6% is (Dankzij Al Capone). Doch is het belangrijk akte te nemen van gebeurtenissen uit het verleden en te gaan voor een eerlijke verandering 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here