Ken Vermeiren uit Merelbeke klaar voor Col du Galibier

Deelnemer Ken Vermeiren uit Merelbeke klaar voor Col du Galibier

In vijf maanden hebben de drie kandidaten voor de Isostar Challenge hard gezwoegd en veel gezweet. Met slechts één doel voor ogen: volgende week, op 1 september, de legendarische Col du Galibier beklimmen, samen met ‘meter’ Roos Van Acker. Deelnemer Ken Vermeiren (29) uit Merelbeke geeft een week voor de beklimming een stand van zaken.

Om sporters een professioneel duwtje in de rug te geven, organiseert sportvoedingsspecialist Isostar de ‘Isostar Challenge’. Dit jaar staat de beklimming van de Col du Galibier op het menu, de 2.646 meter hoge bergpas in de Franse Alpen. Samen met meter Roos Van Acker en twee andere deelnemers, krijgt ook Ken Vermeiren uit Merelbeke vijf maanden professionele sportbegeleiding van Energy Lab en Isostar.

Met nog een week te gaan blijkt Ken klaar te zijn voor de beklimming. Ken Vermeiren: “De trainingsmaanden zijn vlot verlopen, al was een goede planning cruciaal om sporten en gezinsleven op elkaar af te stemmen. Na de eerste trainingsmaanden voelde ik dat ik met dezelfde hartslag vandaag al een aantal kilometer per uur sneller kan rijden, en dat gaf me een leuk gevoel om verder te trainen. Tijdens de laatste trainingsmaand heb ik me vooral gefocust om mijn conditie aan te scherpen, onder meer met het klimwerk. Als ik me niet vergaloppeer, ben ik er zeker van dat ik de top zal bereiken! ”

Het leukste aan de professionele coaching? “Het ‘sportmangevoel’! Het is heel motiverend om zo begeleid en opgevolgd te worden. Het geeft je ook een verantwoordelijkheidsgevoel om je ten volle in te zetten bij de trainingen. De begeleiding van Isostar en Energy Lab brengen me zeker naar een hoger niveau dan wanneer ik alleen zou trainen. Tijdens de beklimming zal ik eraan moeten denken om tijdig te eten en te drinken, zoniet zal ik hoogst waarschijnlijk stil vallen. ”

Tips voor supporterende fietsers? “Blijf rustig tijdens het trainen en verlang niet te snel naar vooruitgang. Bouw eerst aan een degelijke fietsconditie als basis, daarna kan je specifieker gaan trainen. Volg ook trainingsschema’s op jouw niveau en staar je niet blind op andermans prestaties. Als fietsen leuk is, worden trainingen vanzelf een stuk minder lastig. En je hebt altijd die heerlijke recuperatiereep met chocolade en hazelnoten van Isostar om naar uit te kijken (lacht).”

De vorderingen van Ken Vermeiren en de andere kandidaten tijdens de beklimming van de Col du Galibier op 1 september zijn live te volgen via www.facebook.com/isostar.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here