Zorgbedrijf Solidariteit voor het Gezin laat zijn maaltijddienst rijden met electrische wagens

Een primeur voor Vlaanderen.

Aan het Gentse stadhuis prijkten dit weekend tien elektrische wagens van het type Kangoo ZE. Ze worden ingeschakeld in de bedeling van jaarlijks 300.000 maaltijden aan Gentse bejaarden en andere hulpbehoevenden door ‘Solidariteit voor het Gezin’.

Aan deze milieubewuste investering van dit innovatieve zorgbedrijf hangt een serieus kostenplaatje maar gelukkig deed autoconstructeur Renault een financiële duit in het zakje. Ook het Gentse stadsbestuur, dat eco-mobiliteit hoog in het vaandel voert komt, kwam met een welgekomen subsidie op de proppen.

Dit kan spijtig genoeg nog niet op Vlaamse niveau want door een anomalie in de bestaande wet vallen vzw’s en social profit-organisaties voorlopig financieel uit de boot.

‘Solidariteit voor het Gezin’, dat in Vlaanderen liefst zesduizend mensen te werk stelt, dringt bij de overheid dan ook aan om deze vergetelheid zo vlug mogelijk recht te zetten. Desondanks wijkt men niet af van het masterplan om het volledige wagenpark eco-vriendelijk te maken. In haar 650 dieselcamionetten heeft men immers al overal elektrische ovens laten inbouwen en binnen afzienbare tijd wil men alle maaltijden in Vlaanderen door elektrische aangedreven voertuigen laten afleveren dixit Erwin Devriendt, algemeen directeur van Solidariteit voor het Gezin.

Meer info vindt men op de webstek www.solidariteit.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here