Nieuw VLD-partijbestuur samengesteld

Het nieuw verkozen VLD-partijbestuur vergaderde vandaag voor de eerste maal. Zoals gebruikelijk op de installatievergadering van het nieuwe partijbestuur kregen verschillende leden binnen (en buiten) het bestuur enkele specifieke verantwoordelijkheden toegewezen. Conform de VLD-statuten is Herman De Croo eerste ondervoorzitter van de partij. Hij haalde immers het meeste aantal voorkeurstemmen en is daardoor automatisch eerste ondervoorzitter.

Patricia Ceysens werd aangesteld als tweede ondervoorzitter. Francis Vermeire wordt penningmeester en Hilde Vautmans neemt de functie van politiek secretaris voor haar rekening. Sofie Staelraeve werd verkozen tot secretaris-generaal van de VLD. Marleen Vanderpoorten wordt algemeen coördinator voor de voorbereiding van de provincie- en gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Tenslotte besliste het partijbestuur ook dat Rik Daems het ideologisch congres van 2005 zal leiden.

Samen met de voorzitter, Bart Somers, staan deze mensen in voor de vernieuwing van de partij en de voorbereiding van de verkiezingen van 2006. Bij de verdeling van de verantwoordelijkheden werd niet alleen rekening gehouden met een regionale spreiding (waarbij alle provincies aan bod kwamen), ook werd doelbewust gekozen voor een sterke vrouwelijke aanwezigheid. Bron: Vld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here