Jong talent op Antwerp Skate Contest

Van 21 tot 23 augustus was het Theaterplein in Antwerpen de place to be als je van skateboarden houdt. Van gesponsorde skaters tot liefhebbers, trotse ouders en grote fans: iedereen kwam je tegen op de Antwerp Skate Contest

Er waren ook enkele jonge leeuwen: Tobias (10) en Donald (12) Huycke, twee broers die al jaren skaten, en ook een meisje: Maité Steenhoudt (12). Zij vertellen waarom ze skaten.

Liefde voor skaten

Tobias skate ongeveer twee jaar. Hij deed eerst aan bmx maar toen hij 8 jaar oud was, zocht hij iets nieuws. En zo begon hij te skaten. Zelf deed hij dit jaar niet mee aan de skatewedstrijd. Hij is hier in de eerste plaats om de gesponsorde skaters te bewonderen. Hij hoopt ooit wel een hoger niveau te halen. Zijn twee jaar oudere broer Donald was er ook dit jaar. Hij skate al zo’n vijf jaar. Ondanks zijn jonge leeftijd staat hij zijn mannetje tussen de rest. Beide kregen ze het skaten al van jongs af aan mee. Hun papa skate vroeger ook. “Ik ging vroeger altijd mee als papa naar het skatepark ging”, zegt Donald. En zo kregen de broers het met de paplepel ingegoten.

Ook meisjes kunnen skaten

Tussen de mannelijke skaters kon je de afgelopen dagen ook een meisje vinden, dat was Maité Steenhoudt. Maité begon met skaten op haar zesde, ondertussen is ze 12 jaar oud. Ze begon met skaten omdat ze het een coole sport vond. Ze vindt dat skaten zeker ook voor meisjes is maar toch kent ze niet veel andere skatende meisjes: “Mijn vriendinnen vinden het cool maar zouden het zelf nooit doen.” Ze deed wel mee aan de wedstrijd en eindigde op een mooie drieëntwintigste plaats.

© 2012 – StampMedia – Tekst en foto’s: Thomas Verstrepen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here