Aalst – Maggie De Block spreekt !!

Jong VLD Aalst organiseert op 04 september 2012 een sprekersavond rond migratie met als gast Maggie De Block, Staatssecretaris voor asiel en migratie en maatschappelijke integratie

Daar migratie bij vele partijen terecht een belangrijk verkiezingsitem wordt, vindt Jong VLD Aalst het belangrijk te weten welke rol de steden hierin kunnen spelen. Vele regels inzake migratie kunnen immers niet allemaal op lokaal niveau beslecht worden.

Jong VLD Aalst wil met dit initiatief ook de hand reiken om te streven naar een realistisch migratiebeleid, waarin naast het terugkeerbeleid ook verder gewerkt wordt aan een correct integratiebeleid, waaronder beheersing van de Nederlandse taal, optreden tegen diverse misbruiken en het tegengaan van spontane concentratiewijken centraal staan.

Concreet: 4 september 2012 om 20 uur in de Graaf van Egmond
Iedereen is welkom.

 

Dat migratie en maatschappelijke integratie geen gemakkelijke materie is bewijst onderstaand persbericht uit handen van N-VA met als titel “Stop de valse beloftes! Geen papieren meer voor illegale criminelen”

La Dernière Heure brengt vandaag het nieuws dat staatssecretaris Maggie De Block nog maar eens papieren gaf aan een criminele illegaal. In totaal heeft zij dit jaar nu al minstens 8 criminelen geregulariseerd. Ook al had ze eerder beloofd “strenger te zullen optreden”…

La Dernière Heure beschrijft de regularisatie op 11 juni 2012 van Nas Eddine Haddou, 36 jaar, in 2009 veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. De krant toont een foto waarbij betrokkene een 86 jaar oude dame bedreigt (zie hier). Hij zou door de politie worden gezocht voor 7 recente feiten. Intussen zou hij dinsdag onder arrestmandaat zijn geplaatst door de onderzoeksrechter en zijn overgebracht naar de gevangenis.

Kamerlid Sarah Smeyers: “Al maanden roep ik staatssecretaris De Block op haar lakse regularisatiebeleid te stoppen. Staatssecretaris De Block verschuilt zich al maanden achter hetzelfde antwoord: zij erfde het lakse migratiebeleid van haar voorganger Wathelet (cdH), maar zou in maart een verstrenging hebben doorgevoerd.

Kamerlid Theo Francken: “Voor N-VA is de maat vol. Criminelen mogen nooit worden beloond met papieren. Ze moeten worden verwijderd. Ik lees op de website van La Dernière Heure dat betrokkene zou kunnen worden verwijderd om “redenen van openbare orde”. Inderdaad, de wet laat dit toe. Alleen… staatssecretaris De Block maakt geen of amper gebruik van deze wettelijke mogelijkheid. Tientallen, wellicht zelfs honderden criminelen werden de laatste jaren geregulariseerd. En wat blijkt? Slechts van 2 van hen werd het verblijf intussen door De Block terug ingetrokken. En dan komt Di Rupo stoer verklaren in het parlement “dat er voor illegale criminelen geen plaats is in België”. Mooie woorden ja, maar daden…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here