Euromillions, Belgen ontpoppen zich als geldwolven

Een opmerkelijke titel, maar toch is het zo. Eén op de tien Belgen zou deze week een lot voor de Euromillions kopen, enkel omdat de jackpot voor de Europese loterij deze week is opgelopen tot 146 miljoen euro. De kans dat ze winnen is heel klein. Volgens berekeningen heb je zelfs meer kans om te sterven dan om de lotto te winnen, maar niets belet de spelers om hoge bedragen in te zetten.

Wat het invullen van het lottoformulier betreft zijn alle middeltjes goed om te winnen.

De ene heeft een lottotrommel op zijn kast staan, de andere laat een kip over zijn rekenmachine lopen in de hoop de juiste cijfercombinatie te verkrijgen. Je kan het zo gek niet bedenken.

Maar één ding is zeker : deze pot kan niet blijven aangroeien en als hij nu ook weer niet uitkomt, zal een verdeling van het geld zich opdringen. Zo kan men bvb de te winnen som verdelen over twee of meer speeldagen. Toch zijn wij daar geen voorstander van, de reclame van euromillions is toch niet voor niets 'wordt schandalig rijk'. Een 146.000.000euro (zo'n slordige 6miljard oude frank) lijkt ons alvast een goed begin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here