Inwoners Aalst – onvoldoende oefendagen om digitaal te stemmen

Niels De Rudder, ondervoorzitter van sp.a Aalst Centrum vreest dat Aalstenaars onvoldoende oefendagen krijgen om digitaal stemmen onder de knie te krijgen.

In oktober zal er voor de eerste keer digitaal gestemd moeten worden in Aalst. Het digitaal stemmen gebeurt in maar liefst 12 stappen. Uit de talrijke gesprekken die Niels De Rudder voerde blijkt dat de inwoners met veel vragen zitten rond het computergebruik. Opmerkelijk is dat naast de oudere inwoners ook de iets jongere generatie niet staat te springen om digitaal te gaan stemmen. Niet iedereen is even vertrouwd met een computer, laat staat met een aanraakscherm. De Stad Aalst organiseert terecht oefendagen voor inwoners die vragen hebben rond het digitaal stemmen.

Jammer is het feit dat de inwoners uit Aalst Centrum slechts 2 oefendagen hebben (linker- en rechteroever) terwijl elke deelgemeente een oefendag krijgt.

In verhouding is dit helemaal niet. In Aalst Centrum ,linker- en rechteroever samen, wonen meer dan 42.000 mensen terwijl bijvoorbeeld Baardegem en Herdersem samen ongeveer 4300 inwoners telt. De oefendagen in de deelgemeenten moeten blijven maar De Rudder pleit om het aantal oefendagen voor de inwoners van Aalst Centrum op te trekken.

Link waar je het aantal oefenmomenten (onderaan de pagina) kan terugvinden: http://www.aalst.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here