Discriminatie van vrouwen en ouderen op het werk

In opdracht van vacaturesite MegaJobs onderzocht DotWise of werknemers discriminatie ervaren bij sollicitatie, promotie of ontslag. Als opvallende uitkomst meldt 35% hiermee in de afgelopen 3 jaar te maken te hebben gehad. Vooral vrouwen; dan m.n. discriminatie op kinderwens, zwangerschap of het hebben van kinderen. Daarnaast valt leeftijdsdiscriminatie op; zowel mannen als vrouwen melden bij aanstelling of promotie 'te oud' te zijn bevonden. Ook discriminatie op handicap of veronderstelde gezondheidsrisico's worden frequent gemeld.

Het hebben van een ziekte, handicap of uitkeringsverleden wegens arbeidsongeschiktheid maakt (toekomstige) werkgevers nog zeer angstig. En ontneemt vaak alle kans op promotie.

Wat verder opvalt is dat personen die te maken hebben (gehad) met een van deze vormen van discriminatie maar mondjesmaat actie ondernemen. Dat kan zijn omdat men niet weet wat men er aan kan doen. Men voelt zich gewoon machteloos.

Verder is er op de dag van vandaag nog een verschil tussen mannen en vrouwen op gebied van loon. Sommige vrouwen vragen zich af wanneer het eindelijk eens zal gedaan zijn met het onderdrukkend gedrag van mannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here