Tieners steunen Rettsyndroomvereniging vzw met dansvoorstelling

14 tieners tussen 10 en 18 jaar oud offerden twee volle weken op van hun zomervakantie om een PURE DANSVOORSTELLING in elkaar te boksen. Een huzarenstukje is in de maak. Een pareltje van een dansvoorstelling, met hopelijk een goede afloop… namelijk een goedgevulde zaal Cultureel Centrum Nova in Wetteren, zorgt voor een hoge opbrengst voor de Belgische Rettsyndroomvereniging. Daar gaan deze tieners 200 % voor.

Data voorstelling PUUR:

ZATERDAG 15 september 2012, voorstelling om 20 u
ZONDAG 16 september 2011, voorstellingen om 15 u en 18u30

Voorstelling PUUR gaat door in het Cultureel Centrum NOVA – Molenstraat 2b – 9230 Wetteren

Kostprijs kaarten : € 15,-/volwassene of € 10,-/jongere <18 jaar. Reservatie kaarten : Ofwel aan de balie van het CC Nova – ofwel telefonisch op 09/365.20.20 ofwel via de website www.ccnovawetteren.be U kan deze jongeren volgen op deze website: www.puur2012.be

Wat is het Rettsyndroom?

Het Rettsyndroom is een zeldzame stoornis die hoofdzakelijk bij meisjes voorkomt. De diagnose wordt gesteld op basis van het gedrag van het kind en motorische veranderingen die doorgaans optreden op een leeftijd tussen negen en achttien maanden, na een blijkbaar normale ontwikkeling. Er is gewoonlijk ook een minder snelle groei van het hoofd waar te nemen en een verminderde handvaardigheid. Die handvaardigheid wordt vervangen door het karakteristieke handenwringen dat gewoonlijk op de leeftijd van vier jaar of minder optreedt. Het syndroom leidt tot een ernstige mentale en fysieke handicap.

Hoewel de Weense professor A. Rett het syndroom reeds voor het eerst in 1966 in een kleine Duitstalige publicatie beschreef, bleef het ongekend tot 1983. In dat jaar herontdekten de Zweedse professor Hagberg en zijn collega’s het syndroom en zij publiceerden hun bevindingen in een veel gelezen Engelstalig tijdschrift over neurologie. Sindsdien werden heel wat nieuwe biochemische, fysiologische en genetische gegevens naar voor gebracht op verscheidene congressen in Wenen, Baltimore (VS) en Antwerpen.

Het Rett syndroom werd op vier continenten onafhankelijk van elkaar herkend en het komt voor bij ongeveer 1 op 10.000 meisjes. Alle meisjes kennen blijkbaar een normale ontwikkeling tot een leeftijd van 9 á 18 maanden.

Meer informatie op: http://www.rettsyndrome.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here