Snurken tijdens vakantie meest hinderlijk in een tent !!!

Uit intern onderzoek van het Snurkcentrum Antwerpen blijkt dat snurken tijdens de vakantie in een tent als meest hinderlijk wordt gezien. Snurken is een groot sociaal probleem onder Vlamingen. Op dit moment hebben meer dan 2 miljoen mensen last van chronisch snurken.

Snurken kan lichamelijke klachten teweeg brengen zoals concentratiestoornissen, stress en vermoeidheid, maar zeker ook sociale klachten. Uit het onderzoek is gebleken dat snurken op vakantie vooral in de tent ervaren wordt als een gênant en vervelend probleem. De vakantiebestemming heeft vaker een warmer klimaat dan Vlaanderen en wordt er wat meer gegeten en gedronken wat ‘’bevorderlijk’’ is voor het snurken.

Veelal heeft de partner het meeste last van het geronk en moet een van de twee echtelieden naar een andere kamer verhuizen. Tijdens de vakantie is dit vaak niet mogelijk en dan komt de stress en agitatie om de hoek kijken.

Snurken tijdens de vakantie brengt sociale ergernissen met zich mee voor zowel de snurker als voor de partner. Buiten het feit dat de partner niet kan slapen door het gesnurk, schaamt de snurker zichzelf ook dikwijls na een nacht van gesnurk, met schuldgevoel als gevolg. De boze blikken na het openritsen van de tent blijkt vaak de druppel te zijn waardoor snel besloten wordt om er dan toch eindelijk wat aan te laten doen.

Snurken in tent meest gênant

Onder de patiënten van het Snurkcentrum welke zich tijdens de zomervakantie aanmelden voor een snurkoplossing is gebleken dat 60% de vakantie als de voornaamste reden opgeeft om iets tegen dit vervelende nachtelijke probleem te doen.

40 van de 100 ondervraagden gaf aan snurken in een tentje het meest gênant te vinden. saillant detail, zelfs snurken in de sauna werd door sommige ondervraagden als zeer hinderlijk aangegeven.

Met een straaljager in een tentje

Volgens woordvoerder Olivier Tielemans van het snurkcentrum Antwerpen kan snurken echt de vakantie verpesten.
De grootste snurker van Vlaanderen behaalde dit jaar zelfs 85db aan snurkgeluid, wat overeenkomt met een luide grasmaaier. In een normale woonomgeving is dit al ver boven burengerucht, laat staan in een tentje of caravan. ‘’Dagelijks krijgen wij veel vraag naar behandeling van snurken, echter de ‘’wanhoop’’ tijdens de vakantieperiode is opmerkelijk te noemen’’ aldus Olivier Tielemans.

Meer informatie over snurken op vakantie:

Snurkcentrum Antwerpen
www.snurken.be
info@snurken.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here