Erecties : complexer dan men denkt

Een ziekte waar zeker 300.000 belgen aan lijden en maar 25% van dit enorme cijfer gaat raad vragen bij z'n arts : erectiestoornissen. Dus als men even de vergelijking maakt is deze aandoening één van de kwalen waar het grootste taboe rond hangt. Nog straffer? Wel, 12% van de mannen met deze problematiek zijn jonger dan 45jaar, daar de gemiddelde leeftijd van een man met erectieproblemen 57jaar is. Slechts 24% van de mannen met deze stoornis zijn ouder dan 65jaar.

Dus erectiestoornissen komen niet enkel meer en meer voor hoe ouder men wordt, maar ook is de intensiteit van het probleem groter. Men spreekt van een erectiestoornis als men een erectie niet lang genoeg kan vasthouden om seksuele betrekkingen te hebben. (lees : een goed potje te vrijen)

Als men vraagt naar de oorzaken van deze problemen, denken 50% van de jongeren dat het een psychische stoornis is, terwijl oudere mensen denken dat het gaat om andere kwalen zoals hartlijden, suikerziekte of te hoog cholesterol die de aanleiding geeft.

De meerderheid van de patiënten heeft een relatie van langer dan 10 jaar en 93% ervan zegt over zichzelf dat hij 'seks nog steeds belangrijk vindt'. Bij mannen ouder dan 70jaar, vindt 72% seks ook nog steeds belangrijk. 80% van de mannen weet dat seks voor zijn partner ook heel belangrijk is, maar denkt dat het net iets minder is dan voor henzelf.

Twee vrouwen op drie steunen hun geliefde in de beslissing een arts te raadplegen over hun stoornis, toch komt slecht een kwart van de mannen daadwerkelijk ook voor de arts te zitten om te praten over dit probleem.

Om dit wat bij te sturen zal 49% van de dokters en 72% van de urologen zelf beginnen tegen de patiënt en eventueel met een kwinkslag vragen naar het seksueel functioneren van zijn patiënt. ( bvb. : En

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here