Vlaamse boerinnen steken tandje bij om oogst binnen te halen

Vlaamse boerinnen steken tandje bij om oogst binnen te halen, want met dit mooi weer is de deadline voor de inschrijving van de verkiezing “Schoonste Boerin van Vlaanderen” haalbaar.

De Vlaamse boerinnen genieten dezer dagen enorm van het mooie weer. Niet van het strand in bikini, maar wel van de graanoogst die ze door het aanhoudende goede weer kunnen binnenhalen. Eens die oogst binnen, kunnen de boerinnen volledig toeleven naar de verkiezing ‘Schoonste Boerin van Vlaanderen’. En wie weet rijven ze tijdens de verkiezingsavond van 12 januari 2013 opnieuw een mooie oogst binnen…

Om te oogsten, moet je zaaien (of planten): inschrijven voor deze tweejaarlijkse hoogmis van de landbouwsector kan nog tot en met 17 september.

Zwoegen en zweten op de akkers en in de stallen is niet de enige bezigheid van een Vlaamse boerin. Naast de noeste arbeid die ze verricht, heeft ze ook vaak mee de touwtjes van het bedrijf in handen en is ze een echte onderneemster met alle taken van dien: administratie, boekhouding, … Bovendien is het niet al werk wat de klok slaat. Boerinnen zijn vrouwen van vandaag die, naast het werk, ook oog hebben voor wat er in de wereld te koop is. En toch kampt de ‘boerinnenstiel’ nog steeds met een oubollig, ietwat wereldvreemd imago.

Field Communication wil dat beeld van de hedendaagse boerin bijsturen. Daarom organiseert het voor de vijfde keer intussen al de verkiezing ‘Schoonste Boerin van Vlaanderen’.

Die verkiezing draait rond pure schoonheid. Geen maatje 34, een dikke laag fond de teint en gebleechte tanden dus. Het gaat in deze verkiezing om gezonde, pure en echte vrouwen. Want, echte schoonheid zit vanbinnen. De Schoonste Boerin van Vlaanderen heeft vooral het hart voor de sector op de juiste plaats en weet van aanpakken.

Op 12 januari verkiest Vlaanderen de opvolgster van Schoonste Boerinnen Kathleen Baeteman (2002), Hilde De Sutter (2004), Ilse Van Havere (2007) en Cindy Declercq (2011). De Schoonste Boerin van Vlaanderen 2013-2014 wordt gedurende 2 jaar de ambassadrice van de Vlaamse landbouw.

Kandidaturen

Elke boerin of boerendochter uit Vlaanderen kan zich kandidaat stellen. Ook tuiniersters en tuindersdochters zijn van harte welkom. Leeftijd speelt hierbij geen enkele rol. Op echte schoonheid staat immers geen leeftijd! Een minimumleeftijd van 18 jaar is wel vereist. Nog een belangrijke voorwaarde is dat de kandidates echt actief zijn (voltijds of deeltijds) op hun bedrijf.

Boerinnen of tuiniersters die hun ‘vrouwtje’ staan en geen uitdagingen schuwen, sturen 2 recente foto’s en een motivatiebrief voor hun deelname naar Field Communication:

Schoonste Boerin van Vlaanderen 2013
Sint-Annadreef 68B
1020 Brussel

Uiteraard kan dit ook via e-mail: info@field.be.

De kandidatuur bevat ook meer gedetailleerde informatie over het bedrijf waar ze werkzaam zijn en over de taken die ze daar vervullen.

Inschrijven kan tot en met maandag 17 september 2012. Nadien selecteert een vakkundige jury 10 kandidaten.

Agenda:

* 17/09/2012 – deadline inschrijvingen
* 16/11/2012 – persconferentie bekendmaking 10 finalistes
* 11-12/01/2013 – praktische proeven tijdens Agriflanders
* 12/01/2013 – verkiezingsavond Schoonste Boerin van Vlaanderen 2012-2013

Alle bijkomende info rond deze verkiezing is te lezen op www.schoonsteboerin.be en op http://www.facebook.com/deschoonsteboerin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here