Gent – Civiele Veiligheid oefent in leegstaande Rabottoren

Bekende Gentse hoogbouw wordt in september uniek oefenterrein voor hulpdiensten en plaats voor wetenschappelijk onderzoek

Zo’n 40 jaar al maken de appartementsgebouwen van de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent aan het Rabot een belangrijk onderdeel uit van de Gentse skyline. De drie ‘Rabottorens’ zullen binnenkort verdwijnen en plaatsmaken voor nieuwe sociale woningen die beantwoorden aan moderne standaarden op het gebied van wooncomfort en ruimtelijke ordening.

De afbraak van de eerste Rabottoren staat momenteel gepland. Alvorens het leegstaande gebouw ontmanteld wordt, zal de Civiele Veiligheid tijdens de hele maand september gebruikmaken van het appartementsgebouw. Dit is een exclusieve opportuniteit die zich niet iedere dag voordoet. Met zijn 50 meter en 17 verdiepingen biedt deze hoogbouw aan de diverse hulpdiensten immers een unieke gelegenheid om speciale technieken in te oefenen. Zo worden o.a. verschillende acties door politie, interventieteams en speciale brandoefeningen door de brandweer voorzien.

Verder zullen het Federale Kenniscentrum voor Civiele Veiligheid (KCCE) en verschillende universiteiten in het gebouw belangrijk wetenschappelijk onderzoek verrichten op gebied van brandverloop en brandveiligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here