Veertiende losloopweide voor honden opent in Nieuw Gent

Sinds kort is de veertiende losloopweide voor honden geopend in de wijk Nieuw Gent. Deze nieuwe losloopweide heeft een oppervlakte van 900 m² en is geschikt om honden ongehinderd los te laten lopen.

Op alle openbare plaatsen in Gent geldt een aanlijnplicht voor honden. Op de losloopweides geldt deze aanlijnplicht niet en kan men dus de hond ongedwongen de vrije loop laten.

Alle losloopweides in Gent hebben samen een oppervlak van 12.546m² of 1,25ha (dit komt overeen met iets meer dan twee voetbalvelden). In juni 2011 werd de hondenzwemplaats ter hoogte van de Europalaan (Watersportbaan) officieel geopend. De hondenzwemplaats bestaat uit een afgebakend zwemgedeelte (1.140m²) en aansluitend een afgebakende ‘droogloop’weide. Op het grondgebied Gent is er in totaal zo’n 13.686m² (1,37ha) openbaar terrein gereserveerd voor hondenrecreatie.

Zo komt de Stad Gent tegemoet aan het steeds groeiende aantal geregistreerde honden in Gent. Sinds 2007 is het aantal geregistreerde honden gestegen met 62%, tot 23.443 honden.

Aanlijnplicht

Honden mogen in de stad enkel loslopen op de daarvoor bestemde 14 losloopweides. Men vindt ze op een kaart achteraan de folder ‘Leidraad voor de hondenbezitter’. In totaal werden meer dan 25.000 folders verspreid via de gemeenschapswacht, de diensten- en buurtcentra, de wijkcommissariaten, de dienstencentra van het OCMW, beide dierenasielen en de Wachtdienst Gentse Dierenartsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here