Als slachtoffer dader worden, het kan!

Een tijdje geleden was er een thema aan bod in, vooral de geschreven, media rond geweld binnen het gezin. Men liet ook verstaan dat een dader van geweld binnen het gezin zich niet zomaar zal gaan aangeven bij de daarvoor voorziene instanties. Uiteraard is geweld een teken van onmacht, in zowat elke zin van het woord. Maar de vraag die nog steeds opspeelt is het waarom een op het eerste gezicht normale man plots overgaat tot geweld.

Ik neem als voorbeeld een man omdat de cijfers hier rond nogal duidelijk zijn dat er meer mannelijke daders zijn dan vrouwelijke als het aankomt op geweld binnen het gezin.

Een relatie wordt verbroken. Laat ons dat nemen als voorbeeld. Om aan een relatie te werken en om ze op te bouwen, zijn er steeds twee mensen nodig. Maar om ermee op te houden is het genoeg dat er eentje wil mee stoppen. Draai of keer het zoals je wil, één iemand zal ontgoocheld zijn, zal emotionele pijn hebben , zal zich groter slachtoffer voelen dan de andere. En dan begint het. Blijkt dat de ex-partner een andere relatie heeft. Hoe ga je daar mee om? Met de pijn en de emoties die hiermee gepaard gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here