Koop geen hond in een zak !!

Bij deze willen we toch vragen stil te staan om dit filmpje even te bekijken. Weliswaar kost dit 31 min van uw kostbare tijd, maar wat is 31 minuutjes op een heel hondenleven. Wat ze niet vertellen in dit filmpje is dat U ook verantwoordelijk bent als je niet weet of vraagt waar het hondje werd gefokt.

Betreft dierenasielen, deze moeten er zijn, want er zijn altijd omstandigheden dat dieren er terecht komen, maar dierenasielen zijn geen dumpingsplaatsen voor ondoordachte aankopen.

Tot slot wil ik me ook nog richten tot de dierenartsen die mensen aanraden om een zo jong mogelijk pupje te kopen.

1. NIET ieder pupje is geestelijk en/of lichamelijk rijp om tussen 6 en 8 weken te vertrekken. (Ieder kind verlaat toch ook niet de ouderlijke woning op 16 jarige leeftijd.) De fokker weet best wanneer het moederdier afstand doet van zijn kleine schat. Dat is dan ook het moment om de mama te verlaten.

2. Een hond uit een asiel van oudere leeftijd is dan ook niet meer geschikt om geplaatst te worden als we de redenering van bepaalde dierenartsen moeten geloven die mensen wijs maken om een hondje tussen de leeftijd van 6 tot 8 weken aan te schaffen. Of het hondje nu 8 weken oud is of 2 jaar, met dieren moet je geduld hebben en met de juiste opvoeding kan veel bereikt worden!

Voor het overgaan tot de aankoop van een hondje, vergeet niet dat een hond NIET onmiddellijk zindelijk is. Vergeet niet dat uit het pluizig ding ook kaka en pipi komt om het in een verstaanbare taal te zeggen. Een hond opvoeden vraagt evenveel inspanning als de verzorging van een pasgeboren baby. (www.shihtzuclub.be)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here