Gemeenteraadsverkiezingen 2012, Stef Wauters trekt met Stem-Bus door Vlaanderen

Voor de gemeenteraadsverkiezingen rijdt vtm opnieuw uit met de Stem-Bus. De bus van de Stem van Vlaanderen doorkruist het land en doet de belangrijkste steden aan. Mensen kunnen op de bus, maar ook thuis, deelnemen aan de Stem van Vlaanderen, de grootste peiling van het land, over wat er leeft in elk van de 308 gemeenten van Vlaanderen. En aan de vooravond van de verkiezingen brengt vtm ‘het ultieme debat’ vanop het Schoon Verdiep in Antwerpen. Het laatste debat op de Vlaamse televisie voor de verkiezingen.

14 oktober komt snel dichterbij. De gemeenteraadsverkiezingen zijn D-day voor burgemeesters, schepenen en alle lokale politici. Maar dit keer hebben ze ook onmiskenbaar een bredere impact. Ze zijn dan ook een belangrijke afspraak voor de redactie van Het Nieuws bij vtm.

“Geen enkele verkiezing staat zo dicht bij de mensen als de gemeenteraadsverkiezingen, en dicht bij de mensen zijn, dat is altijd al de grote troef geweest van ons Nieuws” zegt Stef Wauters, die voor vtm het gezicht van de verkiezingsuitzendingen wordt. “De volgende dagen en weken zijn onze journalisten overal waar er belangrijk politiek nieuws is. In elk dorp, in elke stad. Van Antwerpen tot Zichen-Zussen-Bolder. Maar we brengen ook de Stem van Vlaanderen terug. De grootste enquête van Vlaanderen. We peilen naar de belangrijkste problemen in elk van de 308 gemeenten van Vlaanderen. En burgers kunnen op basis van die peiling zien bij wie van hun eigen politici ze het meest aanleunen.”

Ronde van Vlaanderen

“De week vóór de verkiezingen maken we een Ronde van Vlaanderen”, zegt Stef Wauters. “Met onze Stem-Bus trekken we door heel Vlaanderen: we doen de grote steden aan en gaan luisteren naar de relevante verhalen in de kleinere gemeentes. Iedereen kan op onze bus terecht, om zijn stem te laten horen. En in de grote steden, waar de strijd om de sjerp het scherpst is, gaan we de straat op met de politieke tenoren. We trekken met Bracke en Termont door Gent, met Van Quickenborne en De Clerck door Kortrijk, met Somers en Gennez door Mechelen, met Claes en Belet door Hasselt, en met Tobback en Daems door Leuven. Om samen met hen van de burgers te horen wat er écht leeft.”

Het allerlaatste debat

“Aan de vooravond van de verkiezingen komt onze Stem-Bus aan in Antwerpen, want alle ogen zullen de 14de oktober toch op Antwerpen gericht zijn”, zegt Stef Wauters. “Wij brengen zaterdagavond, vanop het Schoon Verdiep, het ultieme debat met Patrick Janssens, Bart De Wever en de andere belangrijke spelers in Antwerpen. Maar zij zullen niet de enige gasten zijn op het Schoon Verdiep: we nodigen ook gewone burgers uit, om hun vragen en verwachtingen voor te leggen aan de beleidsmakers. Want daar gaat het om bij verkiezingen: om de stem van Vlaanderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here