Al slapend rijk worden?

In tijden dat gemeentebelasting druk wordt aangepast met de nodige opcentiemen etc.. is arbeid een dure aangelegenheid waar ook veel geld naartoe gaat. We kennen de gemeente-arbeiders allemaal wel, zij die in weer en wind onze straten mooi houden, de plantsoenen in ere herstellen enz..

Helaas kennen we ze ook van de befaamde beelden op tv, met daarbij de muziek van Louis Neefs : Je ziet enkele gemeente-arbeiders op de schop leunen en hoort Louis zingen 'Als ik ooit eens 5 minuten tijd had…' Hilarisch! clip: Louis Neefs

Als je nu spreekt met arbeiders aan de gemeente, laten ze je snel verstaan dat dat vervlogen tijden zijn en dat het nu hard werken is aan de gemeente.

Toevallig was gisteren één van onze correspondenten in de Brusselse gemeente Anderlecht en trok hij voor ons deze foto. Echt veel details willen we niet kwijt maar.. als hun pauze loopt van 12u tot 13.45u was de arbeider in kwestie aan het werken op deze manier buiten zijn pauze..

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/gemeente1.jpg[/img]

Dus als je binnenkort de factuur van de gemeentebelasting in de brievenbus krijgt, denk dan nog eens smalend aan deze foto, alvorens fluitend de betaling over te maken.

Om de vraag in de titel te beantwoorden : rijk word je er niet van, maar je kan er wel van leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here