Onmiddelijk de doodstraf met recht en reden

In de San Quentin-gevangenis in San Francisco kreeg Clarence Ray Allen om 9.00 uur Belgische tijd een dodelijke injectie toegediend. Daarmee is hij de op één na oudste Amerikaan die de doodstraf krijgt. De 76-jarige Clarence Ray Allen had suikerziekte, was blind en zat in een rolstoel en had hierbij nog eens hartklachten.

Hij kreeg de doodstraf toen hij reeds opgesloten zat, dit omdat hij vanuit zijn cel de opdracht gaf tot moord op drie mensen die tegen hem getuigd hadden. Het beroep werd afgewezen juist op zijn verjaardag, de dag nadien werd hij geëxecuteerd. Schwarzenegger weigerde om gratie te verleden.

Amnesty International zegt 'nee' tegen de doodstraf.

Ophanging, fusillering, steniging, onthoofding, elektrocutie, vergassing, dodelijke injectie. Het zijn zeven officiële manieren waarop vandaag de dag mensen worden gedood, met goedkeuring van de regering. Regeringen die de doodstraf toepassen, stellen dat zij op deze manier ernstige misdrijven voorkomen en het recht kunnen herstellen. Zij geloven dat de staat het recht heeft burgers te doden. Amnesty International is het daar niet mee eens. ( www.aivl.be ) Wat zegt u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here