Vechtpartij in stationsbuurt van Aalst, waarschijnlijk homofoob geweld

Volgens het parket van Dendermonde worden vandaag Dimitri D.N. (1992, Aalst) en Kevin D.N. (1984, Aalst) voor de onderzoeksrechter geleid wegens opzettelijke slagen en verwondingen ingegeven door homofobe motieven en met arbeidsongeschiktheid tot gevolg . Deze nacht omstreeks 01.45 uur hebben zij zonder aanleiding verscheidene slagen toegediend, onder meer ook met stoelen en een biljartkeu, aan 2 personen.

De feiten deden zich voor te Aalst in een café in de buurt van het station. Een 35-jarige man uit Kruishoutem werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer, een 55-jarige man uit Aalst, mocht na verzorging het ziekenhuis verlaten maar is eveneens arbeidsongeschikt. Na de aanval gooiden de verdachten ook nog het venster van het café in met een terrastafel en vluchtten weg met een bromfiets.

De lokale politie kon beiden evenwel oppakken toen zij zich voor verzorging van hun eigen verwondingen aanboden in het ziekenhuis. De verdachten zijn broers. Volgens de huidige elementen van het strafonderzoek zou het gaan om homofoob geweld.

Dit is het zoveelste feit van geweld in de binnenstad, afgelopen weekend waren er ook incidenten op het Vredeplein van Aalst (Link)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here