OCMW bediende aan de haal met duizenden euro's

Een Gentse OCMW bediende wordt ervan verdacht naar schatting ruim 80.000 euro te hebben gestolen van bejaarden in rusthuis Heiveld in Sint-Amandsberg. Ilse V. (33 jaar) beheerde de rekeningen van ruim 100 oudjes die in het rusthuis verbleven. De OCMW bediende die duizenden euro's van bewoners verduisterde is door de Gentse onderzoeksrechter na een uren durende ondervraging onder zeer strikte voorwaarden vrijgelaten. Onderzoek wees uit dat de vrouw met het geld een auto en dure juwelen kocht.

Pascale Hulpiau van het OCMW: "Er is binnen het OCMW een zeer strikte controle en fraude wordt door onze diensten snel opgemerkt. Het gaat hier om een vrouw wier echtgenoot al langer in dienst is van het OCMW. Zij is sinds maart 2005 in dienst is en maakte sinds kort misbruik van het vertrouwen dat men in haar stelde". Jammer genoeg beseffen mensen niet dat hun fraude al snel opvalt. Pascale Hulpiau: "Het was een kwestie van weken vooraleer iemand aan de alarmbel trok. Dan neemt het niet meer dan enkele dagen in beslag om de nodige gegevens te verzamelen. Dinsdagmiddag werd het parket ingelicht en dinsdagavond werd haar ontslag voorgelegd aan de OCMW raad. Woensdag kreeg de vrouw haar ontslagbrief". Alles ging dus heel snel en efficiënt. Verder onderzoek zal duidelijkheid verschaffen.

Voorzitster Rita Uyttendaele: "Wij hebben onmiddellijk het personeel en de bewoners ingelicht en verzekerd dat het OCMW garant staat voor hun geld en hun spullen". Ook de familieleden krijgen alle mogelijke informatie en de verzekering dat het OCMW handelt met de meeste discretie. Van zodra de rekeningen van de gedupeerden en van het OCMW gecontroleerd zijn zal men een regeling met de gedupeerden treffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here