Brussel bouwt stadsboerderij op dak slachthuis Anderlecht.

Brussel. Nog een twee jaar wachten en dan zullen er Brusselse en Belgische groenten groeien op het  3.000 vierkante meter grote slachthuisdak. Spruitjes, witlof, asperges, champignons en spinazie zullen er worden geteeld. In Anderlecht aan de slachthuizen komt een nieuwe voedingshal. Hierop verrijst de eerste stadsboerderij van Brussel, en misschien wel van België. 

De boerderijactiviteiten zullen worden toegespitst op de teelt van plaatselijke producten zoals spruitjes, asperges, witlof, champignons, salade, spinazie en prei.  Het Brussels Gewest hoopt dat de productie voldoend eis voor een nieuw restaurant en een winkel die op de slachthuissite komt. De stadsboerderij moet midden 2014 operationeel zijn.

De vernieuwing van de site is een van de grote projecten die de Anderlechtse wijk Kuregem een nieuwe aanblik moeten geven. Al jaren één van de zorgenkinderen van het Brussels Gewest. Het project kan rekenen op geld van het Gewest en de Europese Fondsen voor Regionale Ontwikkeling (Efro). Het project past in het masterplan voor de ontwikkeling van de site van de slachthuizen, goed voor een investering van 21 miljoen euro.

Zeg nu nog eens dat er in Brussel niets gebeurt… al zijn er plannen genoeg… nu nog de realisatie. (mas)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here