Rode knoop = talk to me

Sinds begin deze week is men in België gestart met het uitdelen van rode knopen. Bart De Bondt (deeltijds gek / deeltijds schizofreen) vindt namelijk dat mensen te weinig openstaan voor een spontaan gesprek. Dus wanneer je deze knoop op je jas, je trui (in je oog lijkt me ook wel wat) or wherever you want steekt, sta je hiermee open voor een gesprek. Enkele bekende vlamingen liepen reeds enkele dagen met zo'n rode knoop, om hiermede het goede voorbeeld te stellen. Koen Wauters kan ik nu wel snappen, die zit in een desolate woestijn..(een bv kan je blijkbaar echt alles laten doen)

Vanaf vrijdag kunnen we dus met z'n allen rode knopen bestellen via het internet (lijkt me niet echt logisch om de spontane praatjes weer op gang te brengen, maar wie ben ik) of je kan ze verkrijgen in enkele uitzendbureaus. (er zal dus al niet over het werk gepraat worden)

Vanaf vrijdag doet ondertekenend auteur dus nog enkel boodschappen bij de plaatselijke pakistaan, vanaf drie uur 's nachts en als blijkt dat ook hij een rode knoop tussen z'n overtollig borsthaar heeft bevestigd, heeft z'n neus de eertskomende weken dezelfde kleur als z'n attribuut.

Je zal zien dat weer de grootste marginalen of loslopende psychiatrische gevallen, het eerst aan zo'n gadget zullen komen. Ik mag er niet aan denken dat ik dan ook zo'n ding zou opgespeldt hebben. Ik ben geen echte misantroop maar ik ben wel van mening dat 15 pilsjes gemakkelijker een gesprek op gang brengen dan een rode knoop. Maar dat mag dan weer niet van de politie, of je moet te voet naar huis gaan.. en dan nog kunnen ze je het leven zuur maken.

Loop allemaal maar met een rode knoop rond, ik ga me klaar maken voor m'n winterslaap en dromen van een wereld zonder rode knopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here