Belgische barman Olivier Jacobs eindigt bij zestien beste ter wereld

World Class 2012, dd July 17, 2012

World Class 2012, dd July 17, 2012
Zellik, 17 juli 2012 – De beste Barman van België, Olivier Jacobs (31), is bij de beste 16 bartenders ter wereld geëindigd in de prestigieuze ‘World Class Bartender of the year 2012’ wedstrijd in Rio de Janeiro. Olivier nam al voor de tweede maal deel aan deze wedstrijd georganiseerd door Diageo, wereldleider op het gebied van premium drinks.

World Class is een internationaal initiatief van Diageo Reserve Brands, het is een van de meest gerenomeerde wedstrijden waarbij gezocht wordt naar de beste bartender ter wereld. Matthieu Comard, General Manager van Diageo Benelux duidt: “World Class biedt een platform aan de internationale bartender scène, waarbij kennisontwikkeling en –deling rond wereldwijde trends in cocktails centraal staan, met als doel de beste barman ter wereld te selecteren. Niet minder dan 50 landen nemen deel aan de World Class competitie.”

Beste ter wereld in ‘Cocktail Mastery’

Het afgelopen jaar namen barmannen van de meest gewaardeerde bars ter wereld deel aan regionale voorrondes om een begeerde plek in de Global Final van Diageo’s Reserve World Class in Rio de Janeiro te bemachtigen. Slechts 50 van 15 000 deelnemers mochten hun creaties presenteren aan een aantal van de meest gerespecteerde namen in de industrie. Olivier was een van de 50 geselecteerden en hij schopte het tot in de halve finale. Maar dat was niet alles, hij won ook een van de challenges, hij streek namelijk de titel van ‘Cocktail Mastery’ op, een onderdeel dat de kennis van de deelnemers wat betreft gedistilleerde dranken en cocktails test aan de hand van een geschreven en praktische test (o.a. geblinddoekt verschillende dranken herkennen). Nadien werd hen gevraagd om een klassieker en een eigen cocktailcreatie te bereiden met de Diageo Reserve alcohol naar hun keuze, bij Olivier werd dit rum en wodka.

Olivier zijn passie voor cocktails maken ontstond in Café Theater, een cocktailbar in Gent waar Olivier werkte om zijn studies beeldende kunst te financieren. Begin dit jaar richtte hij samen met een collega cocktailbar ‘Jigger’s’ op in het Gentse Oudburg.

Winnaar komt uit Australië

Tim Philips uit Australië won het World Class contest en mag zich een jaar lang de beste barman ter wereld noemen. Tim zal een wereldwijde ambassadeur van Diageo Reserve World Class worden, de hele wereld rond reizen om nieuw aanstormend talent te inspireren en zijn eigen kennis en technieken bijschaven.

Tijdens de Global Final van World Class werd de bartenders gevraagd om de focus te leggen op de snel groeiende trends in de industrie met bijzondere aandacht voor de trend Retro Chic, een wereldwijde luxetrend die de glamour en eenvoud van het gouden tijdperk van de jaren ‘50 en ’60 uitbeeldt. In de subtiele en elegante Retro Chic cocktails die gepresenteerd werden tijdens de Diageo Reserve World Class finale werden de verfijnde dranken uit de Diageo Reserve luxecollectie verwerkt: Ketel One wodka, Ciroc wodka, Tanqueray No.TEN gin, Tanqueray gin, DON JULIO tequila, Zacapa rum en Johnnie Walker Gold Label Reserve Blended Scotch Whisky en Johnnie Walker Blue Label Blended Scotch Whisky.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here