Internationale rashondenshow “Lokerse Winner” 15 juli 2012

Op zondag 15 juli l.l. vond de 20ste editie plaats van de internationale rashondententoonstelling “Lokerse Winner” op de Sportterreinen van FC Daknam te Lokeren.

De show mocht maar liefst 566 honden uit de rasgroep 1 (Herdershonden en veedrijvers) en rasgroep 2 (Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse sennenhonden) verwelkomen uit diverse Europese landen. De viervoeters werden beoordeeld door 10 erkende keurmeesters uit België, Ierland, Tsjechië, Nederland, Noorwegen en Engeland.

De honden werden eerst per ras en per klas gekeurd. Uiteindelijk concurreert de beste reu tegen de beste teef en wordt de beste per ras gekozen. Deze honden mochten in de namiddag meedingen om de beste hond van de tentoonstelling te worden.
Na een spannende finale ging de overwinning, gekeurd door mevrouw Liliane De Ridder-Onghena, naar de Tervuren “Grimmendans Iroquoi” toebehorend aan Dirk en Myriam Spruyt – Vermeire.

Deze prachtige hond, die tevens in mei 2012 wereldkampioen werd in het Oostenrijkse Salzburg en nu ook te Lokeren zijn laatste certificaat om Belgisch kampioen te worden behaalde, werd bekroond met de titel “Best in show”.

Website: www.lokersewinner.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here