Laat je eens levend begraven voor een paar euro

Nederland – Wil je weten hoe het is om levend begraven te worden? Dan kun je dat vanaf nu ondervinden voor 75 euro. Entertainer Eddie Daams alias Jumping Eddie uit Eexterveenschekanaal in Drenthe biedt nu 'Fun Bury' aan. "Het is een vervolg op bungeejumping. Dat is waar het bij ons ook om gaat: de kick. We zijn dagelijks aan het oefenen, om zo ook de grenzen te verkennen van wat mogelijk is. Van de zomer moet alles gereed zijn", zegt Eduard Daams, de vader van Eddie. De kuil is al gegraven, het is alleen nog wachten op klanten.

Mocht je erin willen, dan kom je in een kuil van 1,50 meter diep te liggen. Om te zorgen dat je er echt niet uit kunt, komt er een betonblok van 3500 kilo op de kist te liggen. Mocht er dan toch enige vorm van paniek uitbreken, dan kun je op een knop drukken. Het betonblok gaat dan weer omhoog. Familie en vrienden kunnen via een computerverbinding met je mee kijken. Zuurstoftoevoer is bij de prijs inbegrepen. "Er kan niets gebeuren. Het is een solide constructie", aldus Daams.

Een vergunning voor de activiteit vond de familie dan ook niet nodig. "Ik denk niet dat dat nodig is. Het gebeurt in onze eigen tuin van 6000 vierkante meter." Maar wie aan de stunt mee doet, moet wel even een handtekening zetten onder een papier waarop duidelijk staat dat de niemand aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here