Belgen zijn het gelukkigst op het werk

Uit onderzoek van StepStone blijkt dat Belgen gelukkiger zijn op het werk dan andere Europeanen
Brussel, 12 juli 2012 – Maar liefst 71% van de Belgen voelt zich gelukkig op het werk. Daarmee zijn Belgen de gelukkigste Europese werknemers. Het Europese gemiddelde ligt slechts op 57%. Ook de Nederlanders en de Denen zijn over het algemeen gelukkig op het werk. In Duitsland en Oostenrijk zijn werknemers beduidend minder gelukkig. Op een schaal van 1 op 10, geven de Duitsers zichzelf bijvoorbeeld maar een score van 4.8 op 10.

In België valt het nog mee, maar het is verrassend dat 43% van de Europeanen ongelukkig is op het werk – zeker als we zien dat ongelukkig zijn op het werk een grote invloed heeft op het privéleven.

Leo Bormans, auteur van ‘Geluk. The World Book op Happiness’, zegt: ”Mensen willen niet gewoon meer verdienen, ze willen zich goed voelen in hun job. We willen allemaal gelukkig zijn, en ons werk is heel belangrijk in onze zoektocht naar geluk. Werk is een belangrijk instrument geworden voor een gelukkig leven, dat bevestigt de studie van StepStone.”

Michel Tubbax, Managing Director van StepStone België, voegt daar aan toe: “Als werkzoekende is het belangrijk om niet alleen te kijken of de job iets voor jou is, maar ook of je past in de bedrijfscultuur van je toekomstige werkgever. Het loont de moeite om hier meer over te weten te komen, want maar liefst 85% van de mensen zouden van werkgever veranderen als ze zich ongelukkig voelen op het werk, zelfs als ze hun job graag doen.”

Factoren voor welzijn op het werk

StepStone vroeg ook aan de deelnemers van het onderzoek welke elementen maken dat ze gelukkig zijn op het werk. Salaris staat niet in de top 5 van deze factoren. De belangrijkste factoren zijn sociale factoren zoals respect voor werknemers, een goede sfeer, een eerlijke en open mentaliteit en erkenning krijgen voor het werk. Het enige ‘harde’ element in de top 5 is een interessante jobinhoud. Dat staat op nummer 2 in de lijst.

Het uitgebreide onderzoek is hier te vinden: http://www.stepstone.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here