Drie aparte campings voor Oranje supporters tijdens WK

Voor de Oranje supporters die naar het WK voetbal in Duitsland gaan, worden er dit jaar opnieuw aparte campings ingericht. Reisorganisatie Club Travel uit Breda heeft in navolging van het EK 2004 in Portugal drie campings gereserveerd voor de Nederlandse supporters. In Duitsland worden per match ongeveer twintigduizend Nederlanders verwacht, met of zonder ticket. De campings liggen op enkele tientallen kilometers van de Nederlandse speelsteden Leipzig (Servië Montenegro), Stuttgart (Ivoorkust) en Frankfurt (Argentinië) en bieden ruimte aan maximaal 2500 kampeerders.

Er zijn 6 arrangementen, de duurste omvat 14 overnachtingen en is goed voor drie wedstrijden. Reken op 495 euro per persoon op het tentenveld, wie zijn caravan wil plaatsen betaald 525 euro per persoon. Maar men kan ook kiezen voor de drie matchen apart
Het goedkoopste verblijf van vier dagen in een tent komt dan op 155 euro. De campings beschikken over een mega televisiescherm en een feesttent met tapkraan. Er zijn ook arrangementen voor de wedstrijden tegen Servië Montenegro en Senegal maar ook voor Nederland-Ivoorkust en Nederland-Argentinië.

Supporters kunnen een plaats op de camping boeken via http://www.oranjecamping.nl . Men krijgt eerst een prijsopgave, daarna volgt de definitieve reservering. Projectleider Toonen onderstreept dat de arrangementen geen toegangskaarten bevatten. Er zijn wel een aantal voorzieningen ter plaatse. De campings zijn exclusief afgehuurd voor Nederlanders, er is een Nederlandstalige receptie en er zijn koude dranken te verkrijgen. Verder is er elke ochtend vers ontbijtbuffet en zijn er dagactiviteiten. Er zijn bustransfers voorzien en volgens de organisatoren is het elke dag feest. Televisieproducent Endemol is van plan rond de Oranjecampings een docusoap te op te nemen. Waarschijnlijk twee keer in de week zal er een uitzending van 25 minuten zijn vanuit Duitsland over de Nederlandse fans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here