Lancering van een nieuwe brandstof: Bio-Ethanol

Tijdens het Autosalon slaan OCTA+ en ALCO BIO FUEL de handen in elkaar om bezoekers van het Autosalon de mogelijkheid te bieden voor het eerst in België een proefrit te maken met een auto die op bio-ethanol 85% rijdt. Op een stand voor paleis 3 worden de bezoekers uitgenodigd om voertuigen te testen die rijden op bio-ethanol. Onderdruk van de Kyotonormen, de stijging van de brandstofprijzen en de impact van het verkeer op het milieu groeit de vraag naar biobrandstoffen. Door de stijgende belangstelling voor deze alternatieve energiebronnen en om het publiek beter te informeren over deze materie, heeft FEBIAC, de organisator van het Autosalon, de editie van 2006 aan biobrandstoffen gewijd.

De actie van OCTA+ en ALCO BIO FUEL om voertuigen die op deze nieuwe brandstof rijden te testen wordt gesteund door SAAB, VOLVO en FORD. Bio-ethanol 85% is een brandstof die 85% ethanol van agrarische oorsprong bevat en slechts 15% gewone benzine. OCTA+ opent tijdens het Autosalon 2006 zelfs een tankstation om de uitvoerbaarheid en het gemak van deze nieuwe brandstof aan te tonen. OCTA+ hoopt hiermee binnenkort één van de eersten te zijn die dit nieuwe type ecologische brandstof kan verkopen. ALCO BIO FUEL is een samenwerking tussen Alcofinance N.V.(ALCOGROUP), wereldproducent en eerste Europese verdeler van ethanol, de groep AVEVE/WAL.AGRI, grootste Belgische toeleverancier aan land -en tuinbouw van granen en grondstoffen voor veevoeders en VANDEN AVENNE, silo's en groothandelaar in graan.

Met de dag groeit de noodzaak aan een doorslaggevende ontwikkeling van de bio-ethanolindustrie naar het voorbeeld van Zweden, Brazilië of de Verenigde Staten. Het vooropgestelde schema verplicht de lidstaten het marktaandeel van 2% biobrandstoffen geleidelijk aan te verhogen tot 7,5% tegen 2012. In Gent werken de bedrijven Alco-Biofuel, Bioro, Oiltanking, Electrabel, Oleon, Stora Enzo en Organic Waste Systems samen met het Gentse Havenbedrijf en de Universiteit Gent aan een project om groene bedrijven naar Gent te halen. Zo profileert Gent zich als een groene haven.

Alco Bio Fuel werd opgericht door Alcofinance N.V, Vanden Avenne Izegem en Aveve. De groep bouwt een fabriek in de haven van Gent die een jaarlijkse capaciteit van 300 000 m3 wil bereiken en waar hij ethanol gaat produceren uit graan, maïs en suikersappen. Alle grondstoffen worden volledig door de Belgische landbouw geleverd. Op donderdag 12 januari opent Prins Laurent de expositie over biobrandstoffen in Paleis 1. De Prins begeeft zich naar het Autosalon met een auto die op bio-ethanol rijdt. Hij wordt vergezeld door verschillende ministers en Europees Commissaris Piebalgs.

DELEN
Vorig artikelGPS weldra verboden ??
Volgend artikelFatal1ty VS Nordic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here