wie ooit in de dender wou zwemmen, het is het moment!

AALST. Heel Europa gaat voor proper water. Ook Aalst. Vandaag zondag 8 juli kun je om 15 uur aan de steiger van de Jachthaven (Zwarte Hoekbrug) samen een sprong maken in de Dender en er even zwemmen. De eerst onderzochte locatie, Kaai Erembodegem, bleek echter onvoldoende geschikt.

Op precies hetzelfde tijdstip, deze zondag 10 juli om 15 uur, springen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren. Met deze ludieke actie willen de deelnemers druk uitoefenen op overheden en burgers om samen werk te maken van schoon water. Ook in Aalst springt men voor de gelegenheid in de Dender.

Dit signaal geeft aan dat de kwaliteit van het water vele burgers nauw aan het hart ligt. De internationale campagne wordt in 22 landen op meer dan 250 locaties georganiseerd, met meer dan 250.000 deelnemers en toeschouwers.

De Aalsterse Big Jump wordt georganiseerd door Jeugdbond Natuur en Milieu (JNM), de Aalsterse Klimaatkoepel (DâK) en Natuurpunt vzw in samenwerking met stad Aalst.

Zwemmers en publiek worden verwelkomd vanaf 14u30 aan de Jachthaven, en om 15 uur begint een uurtje waterpret in de Dender.
Hou bij het springen rekening met de veiligheidsinstructies: spring steeds met schoeisel, duiken niet en spring niet vanaf de brug. (mas)

 

 

1 REACTIE

  1. De Dender ligt er na de stortregens van de afgelopen dagen koffie-met-melk-bruin bij … met voorbijdrijvende smurrie. Veel succes aan wie daar in wil springen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here